Kvinnen som falt ned fra Russelvfjellet i Lyngen er bekreftet død. Det sier pressevakt Per Christian Johansen ved UNN til Nordlys klokka 18.20.

Kvinnen, som er østerriksk statsborger, ble fraktet til UNN med ambulansehelikopter og det ble først meldt at tilstanden var kritisk og ustabil.

Det var tidligere torsdag ettermiddag at politiet fikk melding om at en kvinne hadde falt ned fra fjellet Russelvfjellet i Lyngen. Redningsressurser er på stedet. Klokka 15.52 meldte politiet at kvinnen var funnet og ble behandlet av personell på stedet.

Operasjonsleder Lennart Steffensen ved Troms politidistrikt sier til Nordlys at meldinga sier at en person skal ha gått for langt ut på skrenten og enten gått gjennom eller falt utenfor skrenten.

- Det er et utenlandsk følge som er ute på tur. Terrenget er veldig bratt, så potensialet for å falle langt er absolutt til stede, sier Steffensen.

Det er ikke mer enn to år siden en tysk turist falt ned i det samme området. Mannen i 50-årene omkom senere av skadene han på dro seg.

Nordlys oppdaterer saken