Redningsaksjon i Norskehavet - to over bord

Helikotper mått snu på grunn av sterk vind.

DEL

Hovedredningssentralen er varslet om et Malta-registrert skip i Norskehavet som har meldt om to mann over bord. Det skriver VG.

Skipet befinner seg rundt 400 kilometer sørvest for Bodø. Hovedredningssentralen opplyser torsdag kveld at et Sea King redningshelikopter som deltok i søket, har returnert til land uten funn.

Sea Kingen kunne ikke etterfylle drivstoff på oljeplattformen Heidrun på grunn av vind opp mot orkan styrke. Redningshelikopteret måtte derfor returnere.

Tidligere torsdag opplyste Hovedredningssentralen at første helikopter nærmet seg området der de to er forsvunnet.

– Mannskapet kastet ut bøyer, men det er usikkert om de to har nådd dem. Vi har to helikoptre på vei ut, det første når stedet klokken 14, opplyser Thor Thorkildsen ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til VG.

Lasteskipet «Stara Planina» er på vei fra Murmansk i Russland til Constanta i Romania, ifølge Marine Traffic.

– Dette er et stort fraktefartøy på 186 meter, og det er veldig dårlig vær og vanskelig å manøvrere et så stort og tungt fartøy, så det er krevende forhold der ute, sier redningslederen til TV2.

Søket pågår 180 nautiske mil vest av Sandnessjøen. Hovedredningssentralen Nord-Norge fikk rundt kl. 11.40 melding om at to menn var savnet fra lasteskipet

HRS skriver i en pressemelding at de to trolig kun var iført arbeidstøy.

- Et offshore-helikopter fra Heidrun-plattformen er i søk i området som ligger ca. 1 t flytur ut fra Heidrun og et SeaKing helikopter fra Ørlandet er ventet å være på plass i søksområdet ca. kl. 15.10. Et Orion-overvåkingsfly fra Andøya vil dra til det aktuelle området med forventet avgang ca. kl. 16:00, skriver HRS.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken