Gå til sidens hovedinnhold

Redningsaksjon i Malangen – to barn drevet fra land på badedyr – kort tid senere kom ny melding fra Grøtfjord

Politiet fikk tirsdag melding om to ulike hendelser der barn drev fra land på flytedyr.

Politiet melder klokka 17.20 at det ble satt i gang en redningsaksjon i Malangen.

To barn drev fra land på en oppblåsbar flåte. Både Luftambulanse og mob. båt fra KV Harstad var klar for å bistå. Kort tid senere meldte politiet at barna hadde drevet i land på Forøya og var i sikkerhet.

Padlet ut i enhjørning

– Meldingen til oss var at to barn på en oppblåsbar badeleke drev fra land. Noen voksne heiv seg til å begynte å padle ut på en enhjørning, sier operasjonsleder Eirik Kileng i Troms politidistrikt.

Etaten hadde melder på tråden hele veien, og de på land fulgte barna i kikkert. Til slutt kom barna seg i sikkerhet på Forøya. Korteste strekning over fra Malangen til øya er nesten 600 meter.

– Vi scramblet både luftambulanse og KV Harstad, men da meldingen kom om at de var drevet i land, ble aksjonen avblåst.

Barna ble berget fra øya av en privat båt.

Tilsvarende hendelse i Grøtfjord

Kort tid senere melder politiet om en tilsvarende hendelse i Grøtfjorden på Kvaløya.

– Ny melding om barn som driver fra land på et oppblåst badedyr. Nødetatene ble varslet, men barnet ble hentet til land av tre personer som svømte ut og fikk berget barnet i sikkerhet før redningsaksjon ble iverksatt, meldte politiet klokka 18.

– Her var det snakk om et barn alene på et badedyr. Tre personer la på svøm, og fikk hanket tak i barnet. Det er strøm i havet, og badedyr driver raskt av gårde, sier Kileng.

Kommentarer til denne saken