Gå til sidens hovedinnhold

Redningsaksjon etter person på fjellet - Sea King måtte avbryte på grunn av uvær

Artikkelen er over 1 år gammel

Norsk Folkehjelp var på vei opp til Flintfjellet i Kvænangen, men i likhet med helikopteret måtte de snu.

Troms politidistrikt meldte sent mandag kveld at det ble iverksatt en redningsaksjon etter at en mann fikk motorstopp på en ATV i 700 meters høyde på Flintfjellet i Kvænangen. Aksjonen pågikk fram til halv åtte tirsdag morgen.

Da ble aksjonen avblåst, etter at både redningshelikopter og Norsk folkehjelp ikke klarte å ta seg fram til mannen på grunn av været. I stedet ble redningen venner av mannen, som driver som reindriftsutøver i området.

- De var innlosjert på ei hytte noen kilometer unna. Alt ok og de tar seg nå tilbake til hytta. Aksjonen avsluttes, melder politiet tirsdag morgen klokka halv åtte.

«Et Sea King redningshelikopter har forsøkt å komme seg til stedet, men måtte avbryte på grunn av dårlig vær», meldte politiet mandag kveld.

Norsk Folkehjelp ble i tillegg utkalt. De forsøkte i nattetimene å ta seg fram til reindriftsutøveren. Tirsdag morgen klokka 06:15 fortalte operasjonsleder Eirik Kileng at de fortsatt ikke hadde fått hentet ut mannen.

Venter på bedre vær

- Vi venter på bedre flyvær, verken helikopter eller folkehjelpa kom seg fram til mannen i natt, sier Kileng tirsdag morgen.

Han sier mannen verken er skadet eller lider noen nød.

- Plan B er om andre reindriftsutøvere i området kan hjelpe til.

Sten Rune Nikolaisen ved Hovedredningssentrlalen i Nord-Norge opplyste til Nordlys at det var for dårlig sikt til at Sea King-helikopteret kunne lande på stedet mandag kveld. Helikopteret er nå tilbake på Banak flystasjon i Lakselv i påvente av bedre flyvær.

Politiet hadde hele tiden kontakt med mannen.

Kaldt på fjellet

– Han hadde hørt helikopteret, men det var ikke en sjanse for å komme seg ned til ham, sa Nikolaisen til Nordlys mandag kveld.

Derfor skulle Norsk Folkehjelp ta seg inn til ATV-føreren, men også de måtte gi tapt i været. Operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Eirik Kileng, sier de følgte nøye med på utviklingen.

– Han sier det er kaldt, da han har vært på fjellet en stund, sa Kileng mandag kveld.

Det var en god del snø i området og han kunne ikke ta seg ned for egen hånd da motoren havarerte.

TIPS OSSTLF 77610500 SMS/MMS 2470 kode NORDLYS Epost tips@nordlys.no

Kommentarer til denne saken