Lørdag kveld og natt til søndag pågikk det en dramatisk redningsaksjon på Melåa i Kvæfjord kommune. En mann ringte inn til AMK-sentralen og meldte at han hadde falt i et bratt elveleie, og han skal ha klaget på smerter i hofta. AMK sendte ut ambulansehelikopteret fra Evenes flyplass, og Hovedredningssentralen bidro med et Sea King redningshelikopter.

– Vi satt i Austerfjorden og så at helikopterne slet i tåka, og bestemte oss for å hjelpe, sier Harald Larsen til Nordlys.

Frivillig

Flere frivillige som har tilhørighet i Austerfjorden som bestemte seg for å gå ned til ambulansehelikopteret for å høre hva som sto på. Da de fikk høre at en godt voksen mann lå skadet oppe i fjellsida, bestemte de seg for å gå opp og finne han. Etter hvert kom to til opp, og sammen med dem fulgte en redningsmann og en lege.

– Da vi først kom oss opp i fjellet fant vi han ganske raskt, sier Geir Ove Ingebrigtsen, som også meldte seg frivillig.

LES OGSÅ: Mann falt ned i fjellsprekk - stor redningsaksjon i går kveld

Kraftig medtatt

Nordlys omtalte redningsaksjonen søndag morgen. Vi skrev da at mannen som er i slutten av 60-årene falt ned i en fjellsprekk. Harald Larsen vil heller kalle det et dypt og bratt elveleie.

– Jeg forsto det slik at han har gått seg fast i tåka. Mannen bestemte seg så for å følge elva ned fra fjellet. På et punkt har han falt og slått seg kraftig, sier Larsen.

Ifølge Larsen og Ingebrigtsen var det hoftepartiet som fikk den kraftigste smellen. Mannen ble funnet våt og kald ved elva. Han svarte først på tilrop, men de frivillige redningsmennene sier at han var kraftig medtatt.

– Det var ikke mye prat på vei ned, sier Ingebrigtsen.

Ordfører

Politiet meldte at Røde Kors Hjelpekorps var på stedet. Ifølge de frivillige møtte de mannskaper fra hjelpekorpset først da de hadde kommet et godt stykke ned.

– Vi var seks frivillige, pluss lege og redningsmann. Så mange måtte vi være for å få han ned. Redningsmannen hadde med seg ei båre som vi brukte. Terrenget var veldig ulent, og mannen ville ikke klart å gå ned, sier Ingebrigtsen.

Blant de frivillige var også bonde og kjentmann Arvid Norskott, og Kvæfjords ordfører Torbjørn Larsen som også bor i området. Brannmann Marcus Ursin Ingebrigtsen, sønn av Geir Ove deltok også. Det gjorde Vidar Larsen, og Christoffer Lumb også.

– Det var nok bare lokale helter her. Vi fikk han heldigvis ned med Norskott som guide, og med ordføreren i spissen, sier Ingebrigtsen.