Redaktør: - Sandberg delte innhold til "nazi-nettsted"

FÅR KRITIKK: Per Sandberg. Foto: Torgrim Rath Olsen

FÅR KRITIKK: Per Sandberg. Foto: Torgrim Rath Olsen

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Like før nyttår delte stortingspolitiker Per Sandberg en lenke fra et nettsted drevet av tidligere Vigrid-leder Thorgrim Bredesen.

Det skriver abcnyheter.no.

Lenken var et intervju med forfatteren Hanne Nabintu Herland, på den russiske TV-kanalan RT. Tittelen på saken er "Intervjuet norske medier nekter å diskutere".

- Drives av nynazister

LES OGSÅ: Per Sandberg driver skjult maktspill

– Frieord drives av nynazister, og er arvtakeren til nettstedet Fyret, sier redaktør for nettstedet Vepsen, Tor Bach, til ABC Nyheter.

Thorgrim Bredesen er registrert som redaktør på sidene.
– Bredesen er tidligere leder av Vigrid, sier Bach til ABC Nyheter.

TV-kanalen Russia Today når ut til flere hundre tusen seere hver dag.

- Har ikke innsikt

LES MER: FpU-kalender får krass kritikk

Per Sandberg sier dette om kritikken i en SMS til ABC Nyheter:

«Jeg har ventet på et slikt "tips". Jeg har delt en lenke med intervjuet av Hanne Herland som jeg mener har gode poeng vedrørende den politiske debatten og ytringsfriheten. Politisk korrekthet er overordnet samfunnsansvar og meningsmangfold».

«Hvem som er ansvarlig for Frie Ord har jeg ingen innsikt i», skriver stortingspolitikeren og legger til:

«Det passer vel bra nå, i disse tider å prøve å "kneble ordet" når ytringsfriheten blir angrepet med våpen».

Redaktør for Frieord.no, Thorgrim Bredesen, avviser på sin side at de som driver nettstedet er nynazister. Han beskriver seg selv politisk som "konservativ og nasjonalsinnet".

– Frieord er en alternativ nyhetsside. Vi føler at vanlige medier ikke gir et helhetlig bilde. Vi tar særlig for oss innvandringsspørsmål og kriminalitet.

– Jeg synes det er merkelig å kalle oss nynazister, men det handler vel om at jeg har en bakgrunn som leder i Vigrid. Jeg gikk ut derfra tidlig i 2010 og har ikke lenger noe med den organisasjonen å gjøre. Det er også urettferdig overfor de andre som jobber med siden, sier Bredesen til ABC Nyheter.