(Avisa Nordland)

Han ble i sommer stanset i Kirkeveien i Bodø, der politiet som holdt rutinmessig kontroll mente han brukte håndholdt mobiltelefon under kjøringen.

Mannen nektet å vedta boten på 5.000 kroner. Dermed endte saken i tingretten. Der ble han dømt til å betale 6.000 kroner pluss saksomkostningene på 2.000 kroner.

- Jeg anker, slår han fast overfor AN.

- Teknisk umulig

Mannen, som er yrkessjåfør, forklarte at han på det aktuelle tidspunktet snakket i mobiltelefonen, men at dette skjedde ved bruk av handsfree.

Politibetjentene observerte begge av mobiltelefonen var svart, at den ble holdt i lårhøyde, at tiltalte holdt mobiltelefonen i høyre hånd og at han trykket på den med tommelen.

- Prinsipielt er dette veldig interessant. Politiet blir trodd, men ikke vi yrkessjåfører, sier bodømannen - og fortsetter:

- Det er teknisk umulig det de skal ha sett. Jeg satt i en høy varebil, de i en Passat. Jeg hadde handsfree og snakket i telefonen. De kan umulig ha sett om jeg hadde mobiltelefonen i lårhøyde, fastholder han.

Han stiller spørsmål med politiets metoder og rettssystemet.

- Noen ganger bruker de kamera, andre ganger ikke, sier han oppgitt.

Filmen tapte

Han tok saken i egne hender før rettssaken og lagde en rekonstruksjonsvideo som ble vist frem i retten. Denne mente retten ikke kastet lys over hva som reelt fant sted på tidspunktet.

Videoen kan du se i vinudet under.

Mannen reagerte på at betjentene mente de så henholdsvis fire og tre sekunder av kjøringen - og viser til videoen han selv hadde fått filmet.

- Realiteten er at de har 1,6 sekunder på å se inn i bilen min. Det er teknisk umulig å se låret mitt. Høydeforskjellen er for stor til å kunne se "ned" i bilen min, påstår han hardnakket.

- Retten setter tilside filmen til fordel for to tjenestemenn. Rettssikkerheten er på et lavmål for oss yrkessjåfører. Det er nok mange som har mistet sertifikatet på grunn av feile dommer, fortsetter han.

Nå håper han å få prøvd saken for lagmannsretten. Han har ikke hyret advokat og vil føre saken selv, som i tingretten.

Næringslivslederen lagde sin egen video han viste frem i Salten og Lofoten tingrett.