Gå til sidens hovedinnhold

Se video: Her dundrer Martin ned fjellsiden i over 100 km/t

Artikkelen er over 4 år gammel

- Jeg er ingen stor fan av å svinge.

Martin Bentzen (20) fra Kaldfjorden på Kvaløya har flere talenter enn bortoverski. Han stortrives også i bratte nedoverbakker.

Lørdag deltok han i downhill-konkurransen i Skittentind Rando på Kvaløya. 20-åringen filmet ferden nedover det fjellet på Kattfjordeidet. Bentzen har gitt Nordlys tillatelse til å vise opptaket.

Mens mange bruker opp mot halvtimen for å komme seg ned fra Skittentinden, tok det nøyaktig tre minutter og 14 sekunder fra 20-åringen sto på toppen (1054 moh) til han passerte målstreken ved Kattfjordvatnet (154 moh).

Liker stor fart

Det holdt til en andreplass.

- Jeg er ingen stor fan av å svinge, og liker stor fart. Jeg har ikke kjørt så fort fra Skittentinden tidligere, men har kjørt ned slik fra andre fjell. Det var ikke så raskt føre som jeg håpet på, men det var morsomt.

I alt 17 stilte til fellesstart i konkurransen, både med ski og snøbrett. Reglene er enkle: Første mann ned.

- Løypa er merket, men man trenger ikke å følge den.

Når Nordlys snakker med han mandag ettermiddag, er han på vei opp til Bentsjordtinden.

Tirsdag reiser han til Røldal for å delta i avslutningen i norgescupen i frikjøring. For to uker kom han på 7. plass blant 45 startende på Voss.

Se videoen her:

 

Vil prioritere frikjøring

- Det er artig. Kan ikke si så mye mer enn det. Det er dette jeg liker å gjøre. Det er adrenalinrushet jeg søker. Jo fortere og brattere man kjører, desto større er kicket, sier Bentzen, som går sisteåret på skilinja ved Nord-Troms videregående skole.

Bentzen har et par pallplasser i norgescupen i sprint, og flere topp 10-plasseringer, men avslører at han nå vil prioritere frikjøringen.

- Det går ikke an å satse på langrenn og frikjøring samtidig. Jeg har egentlig bestemt meg for å kjøre på ski så lenge det lar seg gjøre, sier 20-åringen.

Kommentarer til denne saken