Slik blir Rakettnatt-været

SOLGLIMT OG BYGER: Rakettnatt-publikummet må være forberedt på byger, men det vil trolig ikke bli de store nedbørsmengdene.

SOLGLIMT OG BYGER: Rakettnatt-publikummet må være forberedt på byger, men det vil trolig ikke bli de store nedbørsmengdene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

- Solbriller og regntøy kan være en god kombo.

DEL

Fredag ettermiddag braker årets Rakettnatt løs. Været kan sette sitt preg på utendørsfestivaler, både på godt og vondt, og Vervarslinga i Nord-Norge har i så måte både gode og dårlige nyheter.

Grei start

- Fredag ser det ut som vi får en grei start på dagen, med temperaturer på rundt 13-14 grader i Tromsø. Men, utover kvelden kommer det en front inn, og det skyer litt til. Man kan få byger fra rundt klokken 20, men det blir ikke så mye nedbør. Det meste går nordover til Finnmark, sier statsmeteorolog Magnus Haukeland til Nordlys.

Lørdag blir det bra igjen, men man må forvente byger utover dagen.

Sol og byger

- Det kan sprekke innimellom og bli sol, og vi forventer ikke kraftige byger. Temperaturen vil kanskje komme opp i 12-13 grader.

Søndag blir det samme værtype som på lørdag. Litt kraftigere vind, perioder med sol og muligheter for byger, opplyser Haukland, som har følgende råd til Rakenatt-publikummet:

- Solbriller og regntøy kan være en god kombo.

Artikkeltags