Nordlys sin reportasjeserie på arbeidsinnvandring til Tromsø har fått mye oppmerksomhet den siste uken. På torsdag tar vi temaet videre med debattkveld på Storgata Camping.

I panelet vil blant annet NAV-direktør Grete Kristoffersen, Nils Christian Sørheim Nilsen (direktør ved Nord-Norges Europakontor i Brüssel) og gjester som er portrettert i reportasjeserien.

– Tromsø slår seg på brystet og kaller seg en internasjonal by. I reportasjeserien har vi avdekket det som mange opplever som tomme ord, sier Nordlys-redaktør Sissel Wessel-Hansen.

– Tromsø drives i stor grad av arbeidsinnvandrere. Trenden nå er at de ikke lenger kommer og at noen er dratt hjem. Det er en viktig debatt, sier journalist Silje C. Solstad som har jobbet med reportasjeserien.

Debatten vil ledes av politisk redaktør i Nordlys, Skjalg Fjellheim.

Quiz-kveld

Samme kveld, i samme lokale kjører Nordlys i gang aller første runde med Nordlys-quizzen. Fem torsdagskvelder utover våren vil det arrangeres quiz på Storgata Camping.

– Vi håper å tilby en artig quizkveld for tromsøværinger. Vi har en stor variasjon i spørsmål og kategorier som vi håper vil gjøre det artig også for de som ikke er blant de drøyeste quiznerdene, sier Gaute Bergsli.

Han er quizmaster sammen med Marte Hotvedt og Astrid Øvre Helland.

Premier

På quizkvelden vil det være gratis inngang og samtidig mulighet til å vinne flere premier.

Bokhuset Libris byr på både gavekort og bok til vinnerlaget, mens det også vil være muligheter for å vinne digitalabonnent på Nordlys.

– Vi premierer både beste lag, men gir samtidig muligheten for andre til å vinne gjennom konkurranser som er litt mer tilfeldig. Det øker bare spenningen, mener Gaute Bergsli.