– Vi hørte bare et smell, så sto han i husveggen

Artikkelen er over 2 år gammel

Vitner fikk Finnmark politidistrikt til å reagere.

DEL

Søndag ettermiddag observerte flere vitner at en mann kjørte inn i en husvegg i Mehamn i Gamvik kommune. En innringer til iFinnmark var tilfeldigvis i nærheten da bilen traff veggen.

– Vi hørte bare et smell, så sto han i husveggen, sier hun til iFinnmark.

Etter at bilen traff veggen, tok det ifølge innringeren maks et kvarter før bilen ble hentet av det som for henne framsto som bekjente av den som kjørte bilen. Bilen skal så ha blitt parkert 3–400 meter fra huset, forlatt av sjåføren.

– Det er unger som leker i huset ved siden av, og vi så at passasjeren forlot bilen med spritflaska i hånda, sier hun.

iFinnmark har snakket med personen som eier huset. Huset leies ut, og eier holder til i en annen by. Eier har dermed ikke lyst til å kommentere saken, ettersom eier ikke sitter på noe førstehåndsinformasjon selv.

Omprioriterte

Da iFinnmark først snakket med innringeren litt før 18:30 søndag, kunne hun fortelle at politiet var varslet, men at de ikke ville prioritere å sende noen ut.

Operasjonsleder Asgeir Aule ved Finnmark politidistrikt kunne klokken 18:28 bekrefte at de hadde fått melding om bil i husvegg i Mehamn. Den første meldingen kom klokken 17:45. De hadde valgt å ikke prioritere saken, ettersom det ikke framsto som noe annet enn en forsikringssak. De hadde ikke fått noen informasjon som kunne tyde på at det kan dreie seg om promillekjøring.

Når iFinnmark snakker med innringeren som tipset om saken klokken 18:44 kan hun fortelle at politiet nå er på vei.

– Med bakgrunn i informasjon fra media, har saken selvfølgelig fått et annet fokus, sier operasjonsleder Aule, ett minutt seinere.

Påtraff mann

– Vi er på stedet og jobber med å lokalisere de som kan ha vært involvert, forteller operasjonsleder Aule klokken 19:18.

Klokken 19:35 kan Aule fortelle at de har påtruffet en mann. Han skal ha blitt påtruffet i tilknytning til det aktuelle kjøretøyet.

– Han blir nå framstilt for blodprøvetaking, akkurat nå mens vi er på telefonen, sier Aule.

Det skal ikke være snakk om personskade, og bare mindre skader på bygning og bil.

Klokken 21:33 kan Aule opplyse om at mannen er dimmitert. Mannen, som er fra Litauen, har fått førerkortet sitt beslaglagt.

– Vi oppretter sak og har gjennomført noen avhør. I morgen fortsetter vi etterforskningen.

Artikkeltags