Da Bydrift skulle fjerne «Isen er usikker»-skiltet ved Prestvannet i dag, fant de dette mystiske hullet

BADEHULL?: Bydrift vet fortsatt ikke hvem eller hva som har laget dette hullet i isen på Prestvannet.

BADEHULL?: Bydrift vet fortsatt ikke hvem eller hva som har laget dette hullet i isen på Prestvannet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

- Litt skummelt siden så mange går på skøyter akkurat i dette området.

DEL

Fredag ble istykkelsen på Prestvannet målt til 15 centimeter. Det betyr at tromsøværingene kan nyte de siste solglimtene før mørketiden på skøyter i helga.

- Det er meldt nydelig vær, og det er fantastisk fint på Prestvannet for øyeblikket, opplyser Henriette Robertsen, landskapsingeniør i park og vei i Tromsø kommune.

Kvadratisk hull

Tromsø kommune understreker at du fortsatt ferdes på eget ansvar. Og akkurat nå er det et par områder folk bør være spesielt oppmerksom på:

I området ved den nye brua er det tynn is hele vinteren. I tillegg har det dukket opp et mystisk hull i isen ikke langt unna.

Siden formen er nokså kvadratisk, er det sannsynligvis ikke en av meteorittene som lyste opp himmelen over Nordkalotten torsdag kveld som har forårsaket hullet.

- Bydrift ble oppmerksom på hullet da de gjorde målinger der fredag. Det kan tenkes at noen har tatt seg et isbad. Det er på ingen måte noe galt i det, det er kjempefint at byens innbyggere tar i bruk naturen vår, men det er litt skummelt siden så mange går på skøyter akkurat i dette området, sier Henriette Robertsen, landskapsingeniør i park og vei i Tromsø kommune.

Sikret med sperrebånd

Bydrift har derfor sikret hullet behørig med veistikker og sperrebånd.

Robertsen vil nødig helle kaldt vann i blodet på byens isbadere, men informerer muntert - og uten bruk av pekefingre - om at det finnes alternative badeplasser blant annet ved Langvannet og i Telegrafbukta.

Artikkeltags