Det internasjonale overgangsvinduet stenger ved midnatt i dag i de fleste europeiske ligaer.

Det gjelder blant annet England, og der er det flere klubber som skal ha en interesse for tidligere TIL-spiller Kara Mbodj.

Landslagsspilleren til Senegal scoret nylig i Afrika-mesterskapet, der laget til slutt røk ut i gruppespillet.

Han har gjort det meget bra som midtstopper i belgiske Genk, og større klubber har begynt å få øynene opp for den høyreiste spilleren.

Tidligere har Daily Mail skrevet at West Bromwich skal ha vurdert et bud på fem millioner pund – som tilsvarer rundt 59 millioner kroner.

Nå melder The Times-journalist Rory Smith på Twitter at West Ham har lagt inn et bud på 4,5 millioner pund (ca. 53 millioner kroner).

Kan tjene 3-4 millioner

Skulle en slik overgang skje på overgangsvinduets siste dag, vil det bety kjærkomne inntekter for TIL.

De sitter fortsatt på rettigheter for videresalg, der de må dele litt av kaka med fotballskolen Diambars i Senegal – der Kara kom fra da TIL hentet ham.

– Blir det et salg på rundt 50 millioner kroner, vil vi sitte igjen med noe et sted mellom tre og fire millioner kroner, sier TILs sportssjef Svein-Morten Johansen til Nordlys.

Han forklarer regnestykket litt nærmere:

– Har du en overgang på 50 millioner, har vi allerede fått ti millioner da han ble solgt – og så skal vi ha ti prosent, så da er du på fire millioner. Så har Diambars krav på 25 prosent av det vi får, og da er vi på tre. I tillegg kommer det noen solidaritetsmidler som deles mellom oss og Diambars, som trekker litt opp igjen.

Johansen legger ikke skjul på at han håper på en Kara-overgang mandag.

– Ja, helt klart. Det vil være verdifullt for oss, og ville vært en ren bonus for TIL som klubb. Slår det inn, er det en veldig fin sak for oss, sier sportssjefen.

– Ikke Ondrasek-salg i dag

Han hevder ellers at det ikke er noe som kommer til å skje med TILs egne spillere før stengingen av overgangsvinduet natt til tirsdag.

Det vil i så fall si at hvis det skal bli et salg av Zdenek Ondrasek, må det trolig skje til norske eller svenske klubber.

Der er overgangsvinduene fortsatt åpne et par måneder til. De vil også være åpne en stund fremover i land som USA, Russland, Polen og Finland.