Kara Mbodj (25) skal være på flyttefot, og det vil bety klingende mynt og raslende sedler i TIL-kassa.

Den engelske storavisen The Sun skriver ifølge nettstedet hereisthecity.com at West Ham faktisk har signert senegaleseren fra belgiske Genk for fire millioner pund, og dermed har kommet interessenter som Everton og Leicester i forkjøpet.

Senere har imidlertid Daily Mail kommet på banen, og de formidler at Kara blir i Belgia. De hevder at hovedstadslaget Anderlecht har vunnet kampen om Kara med alle de tre nevnte Premier League-lagene.

Også de nevner den samme summen, fire millioner pund.

– Heier på et salg

Selv om sommeren er høytid for overgangsrykter, virker de store britiske mediene nå svært bestemte på at Kara selges i løpet av sommeren.

Går han enten til Anderlecht eller England for den nevnte summen, vil det med dagens kurs bety et beløp på nesten 48 millioner norske kroner.

Det vil igjen si at TIL vil motta drøyt tre millioner kroner hvis et salg skjer.

– Ja, det stemmer bra. Vi har en avtale som gjelder også nå i sommer, hvis det skulle bli et salg. Og det er klart, de tingene betyr masse for oss. Så vi heier igjen på et salg, sier TILs sportssjef Svein-Morten Johansen.

At han bruker ordet «igjen» refererer til at det i vintervinduet også ble sagt at Kara var på vei til West Ham, da for 4,5 millioner pund. Den gangen skal en overgang ha strandet i siste liten før vinduet stengte.

– Vi har jo hørt dette før. Man kjenner til at denne typen stoff er veldig attraktivt, så vi må vente til det er offisielt før vi begynner å telle, påpeker Johansen.

– Går til å berge økonomien

Det spørs uansett om Johansen, Steinar Nilsen og co. i det sportslige apparatet trenger å telle så mye.

Skulle det ramle inn godt og vel tre Kara-millioner på Alfheim, betyr ikke det automatisk at man har midler til å forsterke spillerstallen i sommer.

– Det er nok ikke gitt, nei. Jeg vil tro at Ulf (Johansen, TILs administrerende direktør) har noen meninger om det, sier Svein-Morten Johansen.

Det har han.

– Det vil være penger som går inn til klubben. Det er først og fremst økonomien vi skal berge i år. Det blir ikke avsatt noen midler som gir direkte muligheter for sporten, sier TIL-direktøren til Nordlys.

Åpenbart håper han også en Kara-overgang materialiserer seg.

– Det er jo strålende hvis det stemmer. For økonomien vår ville det vært gull, sier Ulf Johansen.

Regnestykket for hva TIL vil motta av videresalgspenger for Kara Mbodj har Svein-Morten Johansen tidligere forklart slik:

– Har du en overgang på 50 millioner, har vi allerede fått ti millioner da han ble solgt – og så skal vi ha ti prosent, så da er du på fire millioner. Så har Diambars krav på 25 prosent av det vi får, og da er vi på tre. I tillegg kommer det noen solidaritetsmidler som deles mellom oss og Diambars, som trekker litt opp igjen.