Preben Morgan Solberg (48) fra Harstad ble lørdag trukket ut som kveldens Joker-kandidat. Harstadværingen var ute på fisketur og visste derfor ikke at han hadde blitt millionær før etter at trekningen var over, skriver Norsk Tipping på sine hjemmesider.

Når en Joker-kandidat ikke svarer, er det opp til maskinen Embla å beregne sannsynlighet for tippinga. Solberg hadde tallrekka 9-7-7-5-0, men Embla kom seg ikke gjennom dem, for på tredje tall dukket jokeren opp, og Vipps hadde den uvitende fiskeren vunnet 2.364.000 kroner. Etter fisketuren sjekket han dog nummeret, og prøvde å ringe opp, uten å få svar.

Flaks!

– Så gikk jeg inn i appen for å sjekke. Så bare ramler det opp «Gratulerer, du har vunnet 2 364 000 kroner!». Herregud, at jeg skulle ha sånn flaks, sier Solberg til Norsk Tipping.

Den glade harstadværingen har sluppet jubelen løs sammen med venner og naboer lørdag kveld.

I knestående

– Jeg gikk i knestående ute på grusen her. At jeg skulle ha sånn flaks. Jeg starter ferie på mandag og jeg bare tenker; kunne det blitt en bedre start? Det tror jeg ikke. Ferien skal virkelig nytes, sier den nybakte millionæren til Norsk Tipping.

Han har allerede planen klar for hva han skal bruke premien på:

– Jeg skal kjøpe meg leilighet og muligens en nyere bil. Så har jeg ei datter som er student og som også må få litt.