Nå møtes Mjøsas «Beckham» og Tromsøs «konge» til duell igjen

Petter Vaagan Moen med et godt grep om trøya til Bjørn Johansen i en annen kamp TIL tapte 0-3 på Alfheim, mot HamKam i 2004. Lørdag møtes de to til duell igjen. Johansens FIL møter Vaagan Moens HamKam, direktesendt på nordlys.no.

Petter Vaagan Moen med et godt grep om trøya til Bjørn Johansen i en annen kamp TIL tapte 0-3 på Alfheim, mot HamKam i 2004. Lørdag møtes de to til duell igjen. Johansens FIL møter Vaagan Moens HamKam, direktesendt på nordlys.no. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Direktesendt på nordlys.no.

DEL

Det er duket for ny PostNord-ligarunde til helga, der Finnsnes får besøk av den gamle storheten HamKam lørdag.

Kampen, som har avspark klokken 15.00, sendes direkte på nordlys.no for våre abonnenter – i likhet med alle kampene fra årets PostNord-liga.

Den byr på et møte mellom to gamle storheter fra norsk eliteserie.

Den tidligere TIL-legenden Bjørn Johansen leder Finnsnes fra sidelinja, mens tidligere seriemester med Brann, Petter Vaagan Moen (33), er spillende assistenttrener på midtbanen til gjestene.

Det betyr et møte mellom mannen som ifølge Alfheim-publikum var «konge» og den venstrebeinte Mjøsas «Beckham».

På banen møttes de til flere dueller da Johansen var inne i sine siste TIL-år som spiller og Vaagan Moen var i ferd med å få seg et navn i norsk fotball som ung HamKam-spiller – både i 1. divisjon i 2002 og i eliteserien i 2004 og 2005.

– Klare seriefavoritter

Dagens FIL-trener mener det er en meget tøff nøtt de står overfor kommende lørdag på Finnsnes stadion. HamKam har åpnet sesongen med full pott på to kamper og 6-1 i målforskjell.

– HamKam er på papiret utvilsomt klare favoritter i avdelingen. De har fått inn keeper Lukasz Jarosinski (eks Alta) fra Strømsgodset, (Kevin) Beugré som bøttet inn mål for Hønefoss, en spansk stopper – og selvfølgelig Vaagan Moen, som med sin venstrefot kan skape trøbbel for de fleste, sier Johansen til Nordlys.

– De har et robust lag, det er ikke noen dikkedarer med det laget. De minner meg om et godt, gammeldags 1.divisjonslag – med robuste stoppere, spisskompetanse på topp og noen arbeidsmaur ved siden av Vaagan Moen, legger FIL-treneren til.

– Blir en erfaring rikere

33 år gamle Vaagan Moen minnes noen møter med Johansen som ung spiller.

De fleste minnene midtbanespilleren har fra reiser til Troms handler om Alfheim, og ikke turer til Finnsnes.

– Den var ny, ja. Der blir jeg en erfaring rikere – men det blir spennende. Jeg var på en guttelagstur til Harstad en gang, og så har jeg vært en del på Alfheim. Der har det vært mange artige kamper. Det er en fin by og et fint sted å være, sier Vaagan Moen.

Han tar så absolutt FIL på alvor som motstander. Bjørn Johansens menn har også ambisjoner om å hevde seg et godt stykke opp på tabellen i årets serie.

– Det er en vanskelig bortekamp for oss, det blir utfordrende. Det er sånne kamper vi må legge ordentlig innsats og tæl i, mener Vaagan Moen.

Han valgte før årets sesong å vende hjem til der alt begynte, før ferden førte til Brann, Queens Park Rangers, Lillestrøm og Strømsgodset.

Ett år før kontrakten egentlig skulle gå ut med drammenserne grep han muligheten til å hjelpe sin gamle klubb.

– Det var en vurdering jeg tok, om jeg ville til en middels eliteserieklubb eller flytte hjem igjen. Det passet fint å komme hjem, både med tanke på familiesituasjonen og langsiktigheten – og en spillende assistentrolle passet helt topp. Det er fint å være hjemme igjen, sier Petter Vaagan Moen.

Klar for å krysse av Finnsnes på reisekartet.

 

Artikkeltags