Hevder foreldre bruker barna som brikker i et spill

Sektorleder for skolene i Porsanger, Jonas Nymo (H), mener foreldrene i Billefjord kjører en aksjon, som skader deres egne barn. (Foto: Tor Kjetil Kristoffersen)

Sektorleder for skolene i Porsanger, Jonas Nymo (H), mener foreldrene i Billefjord kjører en aksjon, som skader deres egne barn. (Foto: Tor Kjetil Kristoffersen)

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

– Foreldrene bruker barna som brikker i et spill

Det sier sektorleder for oppvekst og kultur i Porsanger kommune, Jonas Nymo (H), etter at foreldre i Billefjord nekter å sende 9 barn på skole til Lakselv.

Nymo sier til iFinnmark at han er oppgitt over situasjonen, der foreldre i Billefjord holder 9 ungdomsskolelever borte fra Lakselv skole.

LES SAKEN: Ni elever møtte ikke til skolestart

- Jeg beklager måten det her foregår på nå. Det er en måte å markere seg på fra foreldrenes side, som jeg ikke er særlig imponert over!

Artikkelen ble først publisert av ifinnmark.no.

Advokatmat

Nymo mener foreldrene har vært godt opplyst om hvor barna deres skal gå på skole.

- Jeg kan ikke skjønne at det skal være noe uklarhet om hvor barna skulle begynne på skole. Denne saken har vært luftet helt fra budsjettbehandlingen i desember i fjor. Saken har nå dessverre blitt advokatmat fra begge parters side. Foreldrenes talsmann, Per A. Amundsen, er som kjent advokat. Og vi har nå vært nødt til å sende saken til kommuneadvokaten, opplyser Nymo til iFinnmark.

Jonas Nymo sier at dersom deres advokat slår fast at kommunen har gjort noen formaliafeil, så vil de rettes opp i øyeblikkelig.

- Uansett ser jeg på dette som en markering fra foreldrene mot nedleggelsen av ungdomstrinnet i Billefjord. Jeg synes det blir søkt å «henge» denne protesten på skolekretsgrensene. Uansett er det vedtatt at ungdomstrinnet legges ned, og at elevene skal gå i Lakselv. Det skjedde lenge før nye skolekretsgrenser kom opp som sak, påpeker Nymo.

- Barna brikker i spill

- Og nedleggelsen av ungdomstrinnet i Billefjord må vel være den saken som er best kommunisert i Porsanger det siste året. I tillegg vet jeg at rektor har orientert foreldre. Videre har elevene vært på prøveskole i Lakselv i vår. Så derfor kommer denne markeringen som en overraskelse på de fleste. Jeg synes det er synd at foreldrene bruker sine barn som brikker i et spill for å synliggjøre sin uenighet med et kommunestyrevedtak.

- De går glipp av viktige dager ved skolestarten i Lakselv. Det er viktig å få en god start, bli kjent med skolen, og sine nye medelever. Derfor synes jeg ikke noe om, det foreldrene nå gjør, sier Nymo.

Nymo mener foreldrene spenner ben på sine egne barn.

- Ja det synes jeg. Det blir ikke noen vinnere av det som nå pågår, fastslår Nymo

- Det er ikke noe ungdomsskoletilbud i Billefjord per i dag. Og det blir ikke opprettet der heller.

- Har gått for langt

Skolepolitikeren sier avslutningsvis at det er forståelig at foreldrene i Billefjord er uenig i politikernes prioriteringer:

- Men i et demokrati har vi måter å vise dette på. Vi har straks et kommunevalg. Det er her man kan vise sin uenighet med politikere. Det er sånn samfunnet vårt er bygd opp, og det er slik vi bør handle. Dette som nå skjer i Billefjord, har gått altfor langt!

- Dekker over egne feil

Foreldrenes talsmann, Per A. Amundsen sin umiddelbare kommentar på Nymos utspill, er som følger:

- Det er Porsanger kommune og Jonas Nymo som bruker våre barn til å dekke over egne feil. Porsanger kommune har ikke gjort jobben sin, og i ettertid legger de skylden over på ungene våre, og oss som foreldre. Det faller på sin egen urimelighet!

Per A. Amundsen sier at Porsanger kommune har vært fraværende med informasjon etter ny skolekretsinndeling.

- For å dra en sammenligning: Dette er som om Porsanger kommune vedtok at man satte ned fartsgrensen et sted fra 80 til 60. Og så sier man i ettertid at alle må forstå at fartsgrensen er 60. Selv om man ikke har tatt seg bryet med å skilte til 60, men lar 80 skiltet henge oppe!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken