Mann siktet for uaktsomt drap etter scooterulykken

I SCOOTERSPORET: I dette området i Olderfjord skjedde dødsulykken natt til søndag. En ung mann er nå siktet etter straffelovens paragraf 281 for uaktsomt å ha forvoldt en annens død

I SCOOTERSPORET: I dette området i Olderfjord skjedde dødsulykken natt til søndag. En ung mann er nå siktet etter straffelovens paragraf 281 for uaktsomt å ha forvoldt en annens død Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Siktede har forklart seg om hendelsesforløpet.

DEL

En mann i 20-årene er siktet etter straffelovens paragraf 281 for uaktsomt å ha forvoldt en annens død etter scooterulykken i Olderfjord i Porsanger hvor 19 år gamle Karine Emilie Negård mistet livet natt til søndag.

Det opplyser Øyvind Lorentzen, leder i Driftsenhet Finnmark, i en pressemelding mandag.

Avhørt og løslatt

Mannen ble pågrepet tidlig søndag morgen og deretter løslatt søndag kveld etter å ha blitt avhørt og blitt gjort kjent med siktelsen.

«Siktede har forklart seg om hendelsesforløpet, men av hensyn til etterforskningen ønsker politiet ikke å gå nærmere inn på hva han har forklart eller hvordan han stiller seg til siktelsen», skriver Lorentzen i pressemeldingen.

Videre:

«Det gjenstår fortsatt mange etterforskningskritt før politiet kan etablere en klar oppfatning om hva som har skjedd i forbindelse med ulykken natt til søndag. Etterforskningen fortsetter med vitneavhør og andre taktiske etterforskningskritt. Det blir også gjort ytterligere tekniske undersøkelser som kan bidra til å avklare hendelsesforløpet».

Siktede har fått oppnevnt advokat Per Arve Amundsen som forsvarer.

Vil ikke gi ytterligere opplysninger

Leder for driftsenhet Finnmark, Øyvind Lorentzen, sier til iFinnmark at man på nåværende tidspunkt ikke ønsker å gå ut med ytterlige opplysninger av hendelsesforløpet.

– Vi har etterforsket saken og dannet oss et bilde og jobber videre med å få bildet til å bli enda tydeligere, sier Lorentzen.

Han ønsker heller ikke å kommentere hvem som varslet politiet om ulykken.

Lorentzen sier han ikke ønsker å kommentere om siktelsen kan bli utvidet på senere tidspunkt.

– Vi ønsker ikke å gi øvrige opplysninger om saken før vi har avhørt alle vitner slik at ingen blir påvirket, fastholder han.

– Hvordan tok siktede å bli konfrontert med siktelsen?

– Det vil jeg ikke si noe om, svarer Lorentzen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken