Politimann skutt og drept i mulig terrorhandling i Paris

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Politimann skutt og drept i mulig terrorhandling i Paris

En politimann er skutt og drept på Champs-Élysées i Paris, opplyser fransk politi. Politiet sier det trolig dreier seg om en terrorhandling, ifølge medier.

Politiet opplyser at den antatte gjerningspersonen drepte en politimann og såret en annen, før han selv ble skutt og drept.

Politiet betegner foreløpig hendelsen som en «mulig terrorhandling».

Hendelsen fant sted mellom T-banestoppene Franklin-Roosevelt og Georges V, skriver Le Parisien. Ifølge avisa har innenriksdepartementet bekreftet at den antatte gjerningspersonen er drept.

En politipatrulje til fots ble ifølge avisas kilder angrepet av en mann. Gjerningsmannen skal ha hatt et automatvåpen og han åpnet ild mot politiet.

Politibetjentene holdt vakt ved T-banen, sier talskvinne Johanna Primevert ved politiet i Paris til nyhetsbyrået AP. Franklin-Roosevelt-stoppet er stengt av sikkerhetshensyn, skriver Le Figaro.

En politikilde sier til BFMTV at de holder alle muligheter åpne i etterforskningen. Hendelsen fant sted i øvre del av den i underkant av to kilometer lange paradegata i den franske hovedstaden.

CNN siterer politiet i Paris på Twitter og melder at Champs-Élysées er stengt. Politiet oppfordrer folk til å holde seg unna området. Det meldes om et stort politioppbud på stedet, og et helikopter er observert over området.

Angrepet torsdag kveld fant sted tre dager før den første valgomgangen i det franske presidentvalget. Frankrike er fortsatt i unntakstilstand etter en rekke terrorangrep.