Ber Kristin innføre veiprising

KRAVLISTE: LIke før forhandlingene startet mandag overrakte AUF-leder Brynjar Andersen Saus ungdommens kravliste til Kristin Røymo og leder i Trosmø Ap, Jarle Heitmann.

KRAVLISTE: LIke før forhandlingene startet mandag overrakte AUF-leder Brynjar Andersen Saus ungdommens kravliste til Kristin Røymo og leder i Trosmø Ap, Jarle Heitmann. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

AUF la fram kravliste i ti punkter til forhandlingene mellom Ap, SV og Rødt.

DEL

- AUF har jobba veldig hardt opp mot Ap i valgkampen, og vi har rett til å komme med våre innspill. Ap har også lovt at de skal høre på oss, særlig i forbindelse med typiske ungdomssaker.

Det fastslo leder i Tromsø AUF, Brynjar Andersen Saus, da han mandag ettermiddag overleverte ungdommens kravliste til moderpartiet like før Ap gikk inn i møtelokalene ved Kystens Hus for å fortsette de politiske forhandling med delegasjonene fra SV og Rødt.

Kvaløyforbindelse

Det er ei liste med ti konkrete punkter AUF legger fram. De fleste gjelder krav som de fleste unge kan skrive under på. For eksempel innføring av kulturkort som gir rabatter på kultur- og idrettsarrangementer for alle under 23 år, krav om billigere kulturskole, og nei til kutt i kultur- og skolebudsjett i Tromsø.

Men her er også krav om tiltak som ikke bare berører ungdommen, og som kanskje kan få enkelte foreldre til å sette kaffen i halsen. AUF ber nemlig om at en eventuell ny Kvaløyforbindelse "finansieres av en eller annen form for veiprising".

- Dette handler om miljø, og det er tross alt vi som skal arve denne planeten. Det er klart at noen sikkert synes det er kjipt å måtte betale, men her er det viktig å se det større bildet. Det tror jeg folk forstår, mener Saus.

Vil lytte

Byrådslederkandidat Kristin Røynmo tok imot kravlista på vegne av Ap, men ville ikke ta stilling til noen av innspillene på sparket.

- Vi får innspill fra mange, men AUF er jo nær oss - og det er selvfølgelig viktig for oss hva de sier. Vi vil gi det en nøye vurdering, sier Røymo.

Flere av kravene fra AUF ble tatt svært godt imot av Aps forhandlingspartnere SV og Rødt.

- Ja, dette stemmer godt overens med SVs krav, konkluderte Ingrid Marie Kielland.

AUF-lederen er likevel ikke redd for å gi drahjelp til Aps motpart i forhandlingene.

- Nei, vi fremmer AUFs politikk, og vi er jo mest enig med Ap. Men det er klart det er en fordel også for oss at det er andre som mener det samme som oss, sier Brynjar Andersen Saus.

- Gjør jobben sin

AUF krever også at Tromsø skal ta imot flere syriske flyktninger enn de totalt 140 som allerede er vedtatt i år og neste år.

På kravlista står også mer og bedre seksualundervisning, og at undervisningen skal starte allerede i barneskollen.

Ap, SV og Rødt står nå foran ei drøy uke med intense forhandlinger. Kristin Røymo har sagt at målet er å spikre en avtale innen 1. oktober. Leder i Tromsø Ap, Jarle Heitmann, sier det er helt naturlig at AUF fremmer sine krav.

- AUFs funksjon er å pushe Ap, så de gjør bare jobben sin.

Gründergave

Det var ikke bare AUF som møtte opp mandag for å fremme sine innspill til forhandlingene. Også miljøbevegelsen var på plass - representert med blant andre Natur og Ungdom og Naturvernforbundet. De krever blant annet at planene om å legge Kvaløyforbindelsen via Håkøya droppes.

Til stede var også utsendinger fra Gründerhuset Flow. De overrakte like godt en forundringspakke fylt med alt fra fargestifter til kalkulator for å overbringe budskapet om hvor viktig det er å satse på gründerne.

- Kommunen er en tilrettelegger, slik også fylket, universitetet og for eksempel Innovasjon Norge er. De må finne sin rolle og bidra til et godt økosystem slik at vi kan få til mer verdiskaping i egen landsdel, sier dalig leder Vibeke Engen og arrangemenstansvarlig Ingvild Kielland.

FORUNDRINGSPAKKE: Ingvild Kielland (til venstre) og Vibeke Engen fra Gründerhuset Flow overrakte en symbolsk pakke til Jengs Ingvald Olsen, Kristin Røymo og Ingrid Marie Kielland. Gaven var et budskapn om å satse på gründerne.

FORUNDRINGSPAKKE: Ingvild Kielland (til venstre) og Vibeke Engen fra Gründerhuset Flow overrakte en symbolsk pakke til Jengs Ingvald Olsen, Kristin Røymo og Ingrid Marie Kielland. Gaven var et budskapn om å satse på gründerne.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken