Han blir ny ordfører

AVTALE: Aps Jan-Eirik Nordahl (til venstre) blir ny ordfører i Sørreisa, mens Sps Ole Edvin Langaune skal inn i formannskapet.

AVTALE: Aps Jan-Eirik Nordahl (til venstre) blir ny ordfører i Sørreisa, mens Sps Ole Edvin Langaune skal inn i formannskapet. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Ap og Sp har funnet sammen.

DEL

Forhandlingene om hvem som skal styre Sørreisa kommune har resultert i en avtale mellom Ap og Sp.

Avtalen innebærer både et valgteknisk og politisk samarbeid, og partene er enige om at Aps Jan-Eirik Nordahl blir ny ordfører i kommunen.

- Vi er enige om de store linjene for kommende periode. Den største og viktigste saken vil være planlegging og bygging av ny skole i tilknytning til Sentralskolen. Dette er det bred enighet om og nå er tiden inne for å realisere dette. Men først må skole planlegges og vi må få satt noen rammer for hvor mye dette vil koste, sier Jan-Eirik Nordahl i en pressemelding.

Partiene er også blitt enige om at May-Tove Grytnes (Ap) vil bli varaordfører, og at Sps gruppeleder, Ole Edvin Langaune, får plass i formannskapet.

Ap var den store vinneren i valget i Sørreisa. Partiet gikk fram 12,9 prosentpoeng, og fikk hele 41,1 prosent av stemmene. Ap har sju mandater i kommunestyret, mens Sp har ett. Dermed får partiene rent flertall med åtte av 15 mandater.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken