Det var under innspilling av NRKs debattprogram Dagsnytt 18 at arbeidsminister Anniken Hauglie sa noe som fikk folk til å reagere.

Det var iTromsø som først omtalte saken.

«Tromsø er jo en by det er verdt å bo i en liten stund, men kanskje ikke resten av livet», var blødmen som ministeren ettersigende sendte på sin vei ut i de tusen Norges hjem.

- Jeg mener det er ganske avslørende, sier stortingspolitikeren Torgeir Knag Fylkesnes (SV), som selv var i studio da det gikk i ball for Hauglie.

Snudde

I ettertid har arbeidsministeren etter beste evne forsøkt å skalke lukene.

– Tromsø er en fantastisk by med storslått natur, et unikt kulturliv og blomstrende næringsliv. Tromsø er absolutt en by å bo i hele livet! Det som har vært mitt poeng er at folk i andre deler av landet må få øynene opp for mulighetene som finnes her. Ofte hører jeg at folk ikke ønsker å flytte på seg for å finne jobb, men da er mitt svar at det går i alle fall an å prøve i en periode, kanskje ved å pendle, sier Hauglie ifølge en mail som Arbeidsdepartementet har sendt til iTromsø.

Illustrerer mentaliteten

Det svaret synes ikke Fylkenes er godt nok.

- Selv om ministeren i ettertid har kommet med nye utsagn gjennom informasjonsavdelingen, så viser dette hvilke type holdninger som ikke bare preger denne ministeren, men også hele regjeringen, tordner Fylkesnes.

Han hevder nemlig at man fort skjønner at nordområdene ikke er høyt prioritert blant de som frekventerer maktens korridorer i hovedstaden.

Les også: - Tegner et bilde av en regjering som ikke forstår Nord-Norge

- Jeg vet ikke om folk i nord er klare over i hvor liten grad Nord-Norge er på radaren blant stortingsrepresentantene, sier Fylkesnes, og utdyper:

-Landsdelen blir sett på som en utkant, og nordområdene blir i liten grad trukket inn i den nasjonale strategien. Denne uttalelsen illustrerer egentlig veldig godt noe som fra regjeringens side er dårlig politikk, avslutter Tromsøpolitikeren.