Jens Johan Hjort trekker seg som ordførerkandidat

TREKKER SEG: Jens Johan Hjort trekker seg som ordførerkandidat for Tromsø Høyre.

TREKKER SEG: Jens Johan Hjort trekker seg som ordførerkandidat for Tromsø Høyre. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kun halvannen måned etter at han ble nominert som ordførerkandidat for Tromsø Høyre, trekker Jens Johan Hjort seg.

DEL

Det melder partiet selv i en pressemelding fredag ettermiddag.

– Jens Johan har nå valgt å stille sin plass til disposisjon. Han har tilkjennegitt at han ikke lenger har den samlende rolle i partiet som er nødvendig for å lede partiet til valgseier. Han har samtidig uttrykt sin ubetingede støtte til partiet på veien mot valgseier i Tromsø i 2019, heter det i pressemeldingen.

Også for fire år siden skapte Hjort kaos i Høyres nominajsonsprosess, da han stilte ultimatum mot Øyvind Hilmarsen og tapte.

Nå er det kaos igjen.

- Jeg innser at jeg igjen har satt partiet i en vanskelig situasjon. Men jeg tror det er til det beste for Tromsø Høyre at de finner en annen kandidat enn meg til å toppe lista, sier Jens Johan Hjort til Nordlys.

I møte fredag

Beslutningen ble formidlet til Tromsø Høyre tirsdag denne uken, skriver partiet videre. Styret i Tromsø Høyre har hatt møte fredag ettermiddag for å drøfte situasjonen som har oppstått, og for å sette i gang arbeidet med å finne en ny ordførerkandidat.

Partiet legger ikke skjul på at de nå er satt i en krevende og vanskelig situasjon. Hjort ble nominert som partiets ordførerkandidat 13. oktober.

– Partiet har blitt satt i en krevende og vanskelig situasjon som vi helst skulle vært foruten. Situasjonen er bare nitrist. På mange måter står Tromsø Høyre i samme situasjon som i 2015. Vi er nå nødt til å finne en ny ordførerkandidat etter at vi har gjennomført den ordinære nominasjonen, sier leder i Tromsø Høyre, Markus Akselbo.

Overrasket

– Vi kommer nå til å bruke tiden på å finne vår ordførerkandidat. Målet er å få presentert en ordførerkandidat før jul.Vi er mange i Høyre som er klar for å gi Tromsø en ny og bedre retning. Tromsø trenger ikke fire nye år med Arbeiderpartiet, SV og Rødt. Det er politikken som må stå i sentrum, sier Akselbo videre. 

– Dette kom overraskende, men vi må ha respekt for at mennesker gjør personlige beslutninger. Min anmodning er at Tromsø Høyre får en ny ordførerkandidat raskt på plass slik at Tromsø får et skifte neste høst, sier Geir-Inge Sivertsen, fylkesleder for Troms og Finnmark Høyre.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken