Bjørn-Gunnar er Tromsø Frps ordførerkandidat

FORNØYD: Bjørn-Gunnar Jørgensen rett etter at det ble klart at han er Tromsø Frps ordførerkandidat i valget i 2019.

FORNØYD: Bjørn-Gunnar Jørgensen rett etter at det ble klart at han er Tromsø Frps ordførerkandidat i valget i 2019. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

34 år gamle Bjørn-Gunnar Jørgensen fikk 38 stemmer på Frps nominasjonsmøte. Frp-veteranen Jan Blomseth fikk bare ti.

DEL

Bjørn-Gunnar Jørgensen er Tromsø Frps ordførerkandidat i valget i 2019.  Det er klart etter et dramatisk nominasjonsmøte i Tromsø Frp lørdag formiddag.

Frp-veteranen Jan Blomseth, som har hatt betydningsfulle posisjoner i partiet i en årrekke, måtte altså se seg slått av 34-åringen. Han toppet den alternative lista, og fikk ti stemmer.

– Tusen takk for tilliten, ærede nominasjonsmøte. Jeg skal gjøre mitt beste for dere, sa en strålende fornøyd Jørgensen etter at resultatet var klart.

Annie Skogmann er enstemmig valgt til andreplassen på lista. Kristoffer Kanestrøm får tredjeplassen.

– Jeg lover å jobbe beinhardt for dere, sa Skogmann.

– Kan ikke ha en dysfunksjonell gruppe

I forkant av avstemmingen sa Ole M. Johansen, leder i nominasjonskomiteen, blant annet dette om bakgrunnen for lista:

– Vi har lagt vekt på å fornye lista, og få inn yngre mennesker. Mye av dagens politikk skjer på sosiale medier. Det er en av grunnene til at vi har prøvd å få med unge. Dessuten har det blitt stadig viktigere å uttrykke seg skriftlig i dagens politikk, ikke bare muntlig. Alle som står på lista har denne egenskapen, sa Johansen.

– Vi kan ikke gå inn i neste valg med en dysfunksjonell gruppe. Vi har lagt vekt på at de som står på lista fungerer sammen. Med dette vil jeg oppfordre medlemmene til å gå inn for nominasjonskomiteens liste, fortsatte han.

– Jan er en vaktbikkje

Det var Jan Blomseth som hadde levert den alternative lista til nominasjonskomiteen. Han var ikke til stede lørdag, men Tor Egil Sandnes snakket på hans vegne. Slik svarte han på Johansens innlegg i forkant av voteringen:

– Johansen sa at det ikke er alle av oss i Frp som kan uttrykke seg skriftlig. Jeg vet ikke helt hvem han mente. Jeg fremmer forslag på Jan Blomseth. Han er ikke den fremste raceren på elektronikk, men han er så til de grader snakke- og skrivefør. Jan er utrolig jordnær. Han har ikke vært på det siste smilekurset, og er i likhet med Jørgensen ikke den mest glattpolerte politikeren. Men det er heller ikke det politikk handler om. Jan er til de grader finansmann, og det trenger Tromsø kommune i den perioden vi er inne i. Vi er i ferd med å få en kjempeøkonomisk bråstopp. Jan er virkelig en vaktbikkje på dette området, sa han.

Ingen andre hadde støttetale til Blomseth. Partiet ønsket skriftlig votering over hvem som skulle bli partiets ordførerkandidat.

Skal få vekk eiendomsskatten

Dette sa Jørgensen i sin tale til partiet før voteringen:

– Jeg blir 35 år neste måned. Til daglig er jeg leder i LYR forsikring, og forsikringsbransjen har mye til felles med politikk – det handler om å snakke med folk. Det handler om å overbevise om at Fremskrittspartiet har det beste programmet. Og det har vi vitterlig. Jeg er kanskje ikke et typisk glattbarbert bilde av en politiker, jeg har til og med blitt litt tynn i håret og lagt på meg noen kilo de siste årene, sa han til latter fra salen.

Jørgensen pekte på at han har stor arbeidskapasitet.

– Etter 21 år i partiet sitter Frps program dypt i meg. Bompenger skal vi ikke ha. Ellers skal vi jobbe hardt for å bli kvitt eiendomsskatten, og fortsette å sette de eldre høyt. Derfor har jeg stilt meg til rådighet i dag. Nå er det tid for et sant lederskap i Tromsø kommune.

ORDSTYRER: Per-Willy Amundsen er ordstyrer lørdag.

ORDSTYRER: Per-Willy Amundsen er ordstyrer lørdag. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken