Fylkesnes favoritt som ny SV-topp

STØTTER: Stortingspoltiker Torgeir Knag Fylkesnes (SV) mener imidlertid kommunen er i sin fulle rett til å gjøre det omstridte vedtaket, og reagerer på den forsøksvise innblandingen fra nasjonalt hold.

STØTTER: Stortingspoltiker Torgeir Knag Fylkesnes (SV) mener imidlertid kommunen er i sin fulle rett til å gjøre det omstridte vedtaket, og reagerer på den forsøksvise innblandingen fra nasjonalt hold. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Har syv fylkeslag i ryggen.

DEL

Sju av SVs fylkeslag vil ha Torgeir Knag Fylkesnes fra Tromsø som ny nestleder, mens tre fylkeslag vil ha Kari Elisabeth Kaski, ifølge Klassekampen.

En av de er foreløpige favorittene til å ta over nestledervervet etter Snorre Valen, som tidligere i høst varslet han ikke kom til å ta gjenvalg.

Etter det Klassekampen erfarer er Fylkesnes spilt inn fra Troms, Agder, Trøndelag, Nordland, Rogaland og Hordaland. Kaski er spilt inn fra Oslo og Møre og Romsdal. Akershus har spilt inn begge to.

Buskerud, Østfold, Vestfold, Telemark og Finnmark har ikke spilt inn noen kandidat ennå. Hedmark fylkeslag ønsker ikke å kommentere saken. Heller ikke Sogn og Fjordane og Oppland har spilt inn kandidater, men fylkeslederne har forholdsvis Fylkesnes og Kaski som favoritter.

Hvem som blir valgt til partiets neste nestleder blir bestemt på SVs landsmøte i 2019.

Torgeir Knag Fylkesnes er inne i sin andre periode på Stortinget, og er i dag medlem av næringskomiteen. Han har markert seg sterkt som fiskeripolitiker.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken