Få tilgang til alt innhold på Nordlys - 8 uker kun 99,-

Det tenker partilederne å fortsette med.

Allerede ved regjeringsforhandlingene i 2001 sørget Venstre for at eventuelle oljeplaner for det såkalte LoVeSe-området ble lagt på is. I 2013 gjentok partiet dette i forhandlinger med dagens regjering, mens det i de to periodene imellom var SV som tok den interne kampen mot oljeutbygging. Nå varsler partilederne at de vil gjøre sitt for å hindre oljeutvikling i LoVeSe også i neste stortingsperiode, skriver VG.

- Venstre har to ganger sørget for at dette sårbare området ikke blir utbygd, og vi skal sørge for at det blir utfall også i en eventuell runde tre, sier Venstre-leder Trine Skei Grande og får følge av SV-leder Audun Lysbakken.

- Vi kommer aldri til å svikte Lofoten, Vesterålen og Senja. Dette er en realitetsorientering for Støre: Det er uaktuelt.

Regjeringsmakt viktigst

Lysbakken mener regjeringsmakt er viktigere enn olje utenfor Lofoten for landets to største partier.

- Historien har vist at for Ap og Høyre er det viktigere med makt enn oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja, og makta i den saken går gjennom SV og Venstre.

Verken statsminister Erna Solberg (H) eller Ap-leder Jonas Gahr Støre var tilgjengelige for en kommentar til avisen. (©NTB)