- Fraværsgrensa er noe tull og bør fjernes straks

FULGTE DEBATTEN: Disse tre elevene fulgte nøye med på det som ble sagt under skoledebatten på tirsdag. Fra venstre ser vi Oskar Rasmussen, Ingeborg Pedersen og William Tøllefsen

FULGTE DEBATTEN: Disse tre elevene fulgte nøye med på det som ble sagt under skoledebatten på tirsdag. Fra venstre ser vi Oskar Rasmussen, Ingeborg Pedersen og William Tøllefsen Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Fullt hus på skoledebatten i Bardufoss.

DEL

De fulgte årvåkent med i hvert eneste innlegg i debatten. Og de var alle tre fornøyde med det ungdomspartiene i Troms leverte i skoledebatten som ble avviklet ved Bardufoss Høgtun videregående skolen på tirsdag.

En debatt som var innom det meste av det partiene både diskuterer og også er til dels svært uenige om noen få dager før valgdagen.

– Jeg for min del vil si at jeg synes nivået på det ungdomspartiene i Troms levere er meget bra, sa Oskar Rasmussen etter at debattleder Rønning Tollefsen hadde satt punktum for skoledebatten.

– Funnet en klar favoritt

En av dem som hørte på var Ingeborg Pedersen.

– Jeg for min del må jo si at jeg kunne ikke veldig mye om politikk fra før, så jeg møtte egentlig her med forholdsvis blanke ark, sier Pedersen.

– Etter å ha hørt på innleggene i debatten har jeg funnet en klar favoritt.

På spørsmål om hvem som gjorde best inntrykk på henne, sier hun at det var Arbeiderpartiets representant som hun syntes hadde mest å fare med, og derfor tror Ingeborg at det blir Ap hun stemmer på ved skolevalget som blir avviklet etter debatten.

En annen som hørte på var William Tøllefsen.

– For mitt vedkommende sto det egentlig og vippet litt mellom to parti, og var innstilt på å la debatten avgjøre hvilket valg jeg gjør. Der synes jeg forskjellen mellom disse to ble litt åpenbar, så nå har jeg bestemt meg, sier Tøllefsen.

– Fraværsgrensa er noe tull

Hvilket parti han velger vil han imidlertid ikke si til Nordlys.

– Jeg må si jeg prøvde å se hvem som imponerte meg mest, og jeg er opptatt av at de eldre skal ha det godt og skal tas vare på, og fraværsgrensen som er innført er noe tull og bør fjernes straks.

– Når det gjelder nettopp fravær så er det jo et faktum at vi har veldig dårlige bussforbindelser her i indre Troms. Rekker vi da ikke bussen klokken sju kommer vi for sent og får da fravær.

Savnet Miljøpartiet

Oskar Rasmussen at for mange vil nok det å ta stilling til hvor mye riktig hvert parti har i sine syn kan være vanskelig å sortere for elever som er 17–18 år og ikke er politisk aktive.

– Noen sier at politikk ofte er en blanding av følelser og fakta, og man må nok gå litt i seg selv og finne ut hva man selv setter framfor andre saker. Man mår ett og slett finne ut hvilket parti som vil jobbe for de sakene man mer er de viktigste.

Oskar sier at han synes det er viktig at man gjennom en slik skoledebatt hvor de aller fleste partiene fra nettopp Troms er representert.

– Det som var litt dumt er at MDG ikke var med her. Jeg vet ikke helt hvordan de står når det gjelder ungdomspolitikken i Troms, men de burde ha vært her.

På spørsmålet til de tre om de følger med valgsendingene på TV, sier at det ikke blir mye av det.

– Da synes i hvert fall jeg at det er mye bedre at vi får partienes syn presentert gjennom en slik skoledebatt for os som enda er skoleelever. På den måten kan vi elever selv komme opp med spørsmål på lokale problemstillinger, sier Oskar Rasmussen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken