Borch mottok grove meldinger fra høytstående politikere

MELDINGER: Sandra Borch forteller at hun i sin tid som leder av Senterungdommen mottok tekstmeldinger av tydelig seksuell karakter. Hun valgte å overse det.

MELDINGER: Sandra Borch forteller at hun i sin tid som leder av Senterungdommen mottok tekstmeldinger av tydelig seksuell karakter. Hun valgte å overse det. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Sandra Borch (Sp) sier hun opplevde seksuell trakassering fra høytstående politikere under sin tid som leder i Senterungdommen.

DEL

– I perioden som leder av Senterungdommen fikk jeg meldinger fra høytstående politikere i andre partier som jeg i dag anser å være seksuell trakassering. Dette har vært tekstmeldinger av tydelig seksuell karakter, sier stortingsrepresentant Sandra Borch (Sp) til Nationen.

Hun sier videre at hun ikke varslet om sakene, men at hun håndterte det på egen hånd.

Fredag ble det kjent at Dag Rønning (Sp) nå trekker seg som fylkesordfører i Hedmark etter varsler og henvendelser om upassende oppførsel overfor yngre jenter.

– At saker om seksuell trakassering har dukket opp i eget parti, er selvfølgelig en veldig trist sak. Det var helt rett av Rønning å trekke seg, sier Borch til avisen.

Hun påpeker at hun aldri har opplevd seksuell trakassering eller uønsket seksuell oppmerksomhet i eget parti.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken