Norskekysten kan bli delt i tre

Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Hurtigrutens ruter kan deles mellom tre rederier.

DEL

Fra 2021 kan Hurtigrutens elleve ruter mellom Bergen og Kirkenes bli delt mellom tre rederier. Samferdselsdepartementet ønsker med det å øke konkurransen.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen presenterer mandag det nye anbudet som lyses ut for kystruta mellom Bergen og Kirkenes.

Regjeringen vil i anbudet dele anbudet i tre, fremgår det av en skriftlig kunngjøring. Det skal gi konkurrerende leverandører muligheter til å kunne tildeles ruta mellom Kirkenes og Bergen, melder NRK.

Kontrakter skal tildeles leverandører med lavest tilbudt pris.

I dag har Hurtigruten ASA en avtale på strekningen Bergen-Kirkenes som løper ut 31. desember 2019, med mulighet for ett års forlengelse. Samferdselsdepartementets forslag iverksettes i nye kontrakter etter dette tidsrommet.

Ordføreren i Måsøy kommune, Gudleif Kristiansen (Sp) er skeptisk til forslaget.

– Skal det være tre forskjellige rederi som skal drifte dette om hverandre – så lurer jeg på hvem som skal få hovedansvaret for koordinering av gods- og passasjertrafikk. Dette blir veldig oppstykket, sier han til NRK.

Nordlys og Nord24 skrev for tre uker siden at opp til ti aktører vil kunne konkurrere mot Hurtigruten, og at dette kan føre til at ruten deles opp.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken