Lørdag formiddag besøkte iTromsøs journalist Jørn Myreng Fremskrittspartiets strategikonferanse på Scandic Hotell i Tromsø. Intervjuet i etterkant av Sandbergs tale gikk ikke helt etter boken.

Da Myreng stilte spørsmål rundt bråket i Tromsø Frp, som foreløpig har endt i at gruppeleder Anni Skogman ble kastet ut av partiet, reagerte Sandberg.

I følge iTromsø ville ikke Sandberg kommentere saken, og da Myreng fulgte opp svarene, eskalerte det.

Til slutt kom Sandberg med følgende kommentar, i følge iTromsøs sak:

- Still meg noen politiske spørsmål, men det kan du vel kanskje ikke noe om? Det er ikke det du er interessert i. Du er bare interessert i konfliktjournalistikk, negative oppslag og slike ting, men spør meg om politikk da, men du er vel ikke såpass at du greier å stille politiske spørsmål.

iTromsø skreiv en sak om opptrinnet.

«Drittsekk»

Litt seinere la fiskeriministeren ut følgende melding på sin Facebook-side - med link til saken:

«Artig med hårsåre journalister :) Og, en "drittsekk" er en "drittsekk", også journalister. Og, denne journalisten var akkurat det, "en drittsekk". Det var avklart før intervjuet hva tema skulle være. Men: Første spørsmål fra denne journalisten etter mitt foredrag var: Hvorfor kalte du journalister for apekatter i ditt foredrag?" Jeg spurte, sa jeg det? Journalisten med støtte fra sin fotograf, "ja vi hørte det". Journalisten og fotografen fra iTromsø hørte altså noe som slettes ikke ble sagt. Begge utsendte fra iTromsø bekreftet også at "respekt" ikke var journalister og media kunne reflektere over.»

Journalist Myreng tar det hele med stor ro. Han sier følgende om intervjusituasjonen på Scandic.

- Til syvende og sist er dette en helt vanlig dag på jobben for en journalist. Man må snakke med folk - enten de er glade, sinte eller opprørte.

Han tar seg ikke nær av at Sandberg kaller han en drittsekk.

- Det er hans mening. Og han må få mene det han vil.

- Han refererer til at dere har "hørt noe som slettes ikke ble sagt" - med tanke på journalister som apekatter.

- Ja, vi mener at vi hørte det, og tenkte at vi måtte spørre hva han mente med det. Men det er jo mulig vi hørte feil. Derfor lot vi det også ligge.

Frps konferanse fortsetter søndag, og Myreng utelukker ikke at han skal tilbake og dekke andre dag. Et eventuelt nytt intervju med Sandberg bekymrer han ikke.

- Ny dag, nye muligheter. Dette er ikke noe jeg tenker noe særlig på.

- Roer vel ikke akkurat gemyttene

Sjeftredaktør Stig Jakobsen i iTromsø kaller statsrådens oppførsel for et forsøk på hersketeknikk.

- I utgangspunktet er det interessant at Frp velger å sende Per Sandberg for å roe ned gemyttene i Tromsø Frp. Selvfølgelig er det interessant for oss å snakke med ham om det. Hans respons vitner om et forsøk på hersketeknikk overfor journalisten, mener Jakobsen.

Sjefredaktøren mener påstanden om at avisen bare er ute etter å "boltre seg i problemer og konflikter" er feil.

- Det var jo ikke vi som skapte konflikten i Tromsø Frp. Og behandlinga Anni Skogman har fått gjør at svært mange reagerer. Tror bestemt at leserne våre ønsker å vite mer om saken, og da er det vår oppgave å dekke dette.

- Hva synes du om statsrådens Facebook-post?

- Den bidro vel ikke akkurat til å skape ro rundt Tromsø Frp.

Viser til Facebook-posten

Per Sandberg henviser til Facebook-statusen sin når Nordlys tar kontakt for å få en kommentar.

«Se min FB status. Journalisten er ikke verdig tittelen journalist. Mvh Sandberg», skriver han.

Fiskeriministeren vil ikke utdype videre, med unntak av en presisering om at han ikke er i Tromsø for å rydde opp i noe som helst.

«Jeg er IKKE i Tromsø for å RYDDE OPP eller diskutere forholdene i Tromsø. Jeg, sammen med 170 deltakere, er i Tromsø for å diskutere politikk, strategi og programarbeidet.»