- Hun kan være en framtidig statsråd

PÅ TOPP: Cecilie Myrseth er Tromsø Aps toppkandidat til neste års stortingsvalgliste.

PÅ TOPP: Cecilie Myrseth er Tromsø Aps toppkandidat til neste års stortingsvalgliste.

Artikkelen er over 4 år gammel

Her er kandidatene Tromsø Ap vil ha på Tinget.

DEL

Cecilie Myrseth topper ikke uventet lista med personer Tromsø Arbeiderparti ønsker på neste års endelige stortingsvalgseddel for Ap i Troms.

Representantskapet i Tromsø Ap var enstemmig da de mandag vedtok listetoppen som nå sendes over til nominasjonskomiteen i fylkespartiet.

- Stor gjennomslagskraft

- Cecilie ble valgt enstemmig og med stor akklamasjon. Hun har veldig bred støtte i partiet, hun er ung, men har samtidig mye erfaring og stor gjennomslagskraft sentralt. Vi ser henne som en framtidig statsråd i en Ap-regjering, uttaler leder i Tromsø Ap, Jarle Heitmann.

Selv har Myrseth, som også er kjent som fylkesrådsleder, allerede fastslått at hun gjerne vil på Tinget.

- Jeg er et politisk menneske, og stiller meg disponibel for partiet der partiet ønsker å bruke meg, sa hun til Nordlys tidligere denne måneden.

Myrseth er selvfølgelig glad for støtten fra Tromsø Ap.

- Det er veldig hyggelig, og jeg takker for tilliten. Nå er det opp til partiet å ta seg av resten av prosessen, sier Myrseth til Nordlys.

På plassen etter Myrseth foreslår Tromsø Ap byens tidligere ordfører, Herman Kristoffersen.

Nåløye

- Det er veldig hyggelig at de fortsatt vil ha meg. Men som jeg tidligere har sagt: Det er like vanskelig å få en kamel gjennom nåløyet, som å få en tromsøværing på Stortinget. Eller kanskje jeg skulle si elefant, det er enda vanskeligere, uttaler Kristoffersen.

Les også: Nå lanseres Herman som kandidat til Stortinget

Kristoffersen fikk andreplassen etter en thriller av en avstemming i representantskapet. Han vant til slutt med 16 stemmer, mens 13 ga sin stemme til Torbjørn Bongo. Bongo fikk til slutt fjerdeplassen på lista, bak Marta Hofsøy.

Tre på Tinget

Alle Aps kommunelag spiller nå inn sine listeforslag med egne kandidater til nominasjonskomiteen. I august vil komiteen legge fram sitt listeforslag, før den endelige valgseddelen vedtas av delegatene ved fylkespartiets nominasjonsmøte i november.

I utgangspunktet er det bare to "sikre" plasser på lista. I dag er det Martin Henriksen og Tove Karoline Knutsen som har stortingsplassene for Ap i Troms. Knutsen avklarte tidligere i år at hun ikke ville ta gjenvalg. Dermed er det en "ledig" plass for en ny kandidat. Det har vært tradisjon å renominere stortingsrepresentanter som selv har ønsket gjenvalg. Etter det Nordlys erfarer ønsker Henriksen en ny stortingsperiode.

- Hvilke sjanser har Tromsø Aps kandidater når den endelige lista skal spikres?

- Vi har god tro på at Cecilie får en av de sikre plassene, sier Heitmann, som selv sitter i nominasjonskomiteen på vegne av Tromsø Ap.

- Hva med Herman Kristoffersen?

- Muligheten er der dersom vi får tre på Tinget.

Sist Troms Ap fikk inn tre på Stortinget, var i 2009 da partiet oppnådde 36,7 prosent. I 2013 var imidlertid Troms ett av flere fylker som mistet ett stortingsmandat til fordel for mer folkerike fylker. Dermed skal det nå enda mer til for å kapre tre mandater.

Artikkeltags