Gå til sidens hovedinnhold

Gunnar Wilhelmsen lover på tro og ære: - Vi skal ikke samarbeide med Høyre

Artikkelen er over 2 år gammel

Aps ordførerkandidat ser ingen grunn til å samarbeide med Høyre i Tromsø.

For abonnenter

– Vi i Ap har et veldig godt partiprogram som vi kjører videre på, sier Gunnar Wilhelmsen til Nordlys.

Bakgrunnen er Jens Johan Hjorts uttalelser til iTromsø tirsdag der han åpner for et samarbeid med Arbeiderpartiet og sentrum fordi Frp har kommet med et ultimatum i bompengesaken.

– Når det kommer slike useriøse utspill tenker jeg at det kanskje er på tide å tenke helt nytt i Tromsø-politikken, og tenke langs sentrums-aksen. Da tenker jeg på samarbeid mellom Høyre, sentrum og Arbeiderpartiet. Høyre og Ap kommer godt overens i mange saker, mens vi i noen saker står langt fra hverandre, som i saker om fritt brukervalg i hjemmetjenesten. Da slipper man å forholde seg til et parti på ytre høyre fløy som stiller ultimatum, og som i realiteten kun har én valgkampsak: Nei til bompenger. Og på den andre siden slipper man de to fløypartiene på venstresiden, SV og Rødt. De har tilsynelatende ikke forstått at verdiene skapes i det private næringsliv. Får man til dette til, legger man til rette for en god utvikling i Tromsø, sa Hjort til iTromsø, som fulgte opp med følgende spørsmål:

– Så du åpner for en storkoalisjon mellom Ap, Sp, KrF, Venstre og Høyre?

– Det er min umiddelbare reaksjon på Jørgensens useriøse utspill. Hvis Tromsø skal utsettes for denne type utspill, mener jeg at en kollisjon mellom Høyre, sentrum og Ap er mye bedre, svarte Tromsø Høyres ordførerkandidat til iTromsø.

Les også

Knut (81) har stemt på Høyre hele livet. Nå er han usikker: - For meg er Jens Johan en ikke-person

 

Men en storkoalisjon er altså uaktuelt for Ap-Gunnar.

– Det er absolutt ikke noe som tilsier at vi skal samarbeide med Høyre, sier Wilhelmsen.

– Hva tenker du om utspillet fra Hjort?

– Jeg synes vi i Arbeiderpartiet har fått en bra start på valgkampen, gliser Wilhelmsen og fortsetter:

– Men sånn som jeg ser det, har de en del utfordringer på borgerlig side, sier Wilhelmsen, som på kort tid er pekt på som mulig samarbeidspartner av både Frps og Høyres ordførerkandidat.

Les også

Hjort åpner for samarbeid med Ap i Tromsø etter bompengeultimatum fra Frp

 

Kommentarer til denne saken