Sjokkmåling for Arbeiderpartiet

Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg har grunn til å smile. Hun er nå leder for landets klart største parti, i hvert fall i henhold til TV 2s siste meningsmåling.

Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg har grunn til å smile. Hun er nå leder for landets klart største parti, i hvert fall i henhold til TV 2s siste meningsmåling. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Høyre fosser fram til 29,2 prosent og er det klart største partiet på TV 2s siste meningsmåling. Ap fortsetter å falle og har nå 25,4 prosents oppslutning.

DEL

Ap-leder Jonas Gahr Støre ville ikke si noe om den elendige meningsmålingen da TV 2 ba om en kommentar mandag. For ham er det muligens en liten trøst at oppslutningen under valget, og som dermed utgjør grunnlaget for stortingsgruppa han leder, var 2 prosentpoeng høyere enn på den siste målingen Kantar TNS har gjennomført.

Høyre får på sin side hele 4,2 prosentpoeng høyere oppslutning enn partiet fikk ved valget og ville dermed vært landets desidert største parti dersom målingen var valgresultatet.

Tallene

Regjeringspartner Frp går tilbake 2,1 prosentpoeng i forhold til valgresultatet og får en oppslutning 13,1 prosent.

Sett opp mot de store svingningene for de tre største partiene, er endringene for de mindre partiene marginale – og godt innenfor feilmarginen på mellom 1 og 2,8 prosentpoeng: Rødt får den største endringen med 3,7 prosent (+1,3), SV 6,4 (+0.4), Sp 9,3 (-1), MDG 3,4 (+0,2), V 4,8 (+0,4), KrF 3,2 (-1) og Andre 1,6 (-0,2).

Målingen er tatt opp mellom 2. og 6. oktober. 975 stemmeberettigede har deltatt. 

- Fryktbasert ledelse i Ap

Tirsdag skriver VG om en ny rapport som varsler om fryktbasert ledelse i Arbeiderpartiet. Ansatte i Arbeiderpartiet og i partiets stortingsgruppe har hatt en arbeidshverdag preget av fryktbasert ledelse, ifølge en fagforeningsrapport VG refererer.

Avisen baserer seg på flere anonyme kilder, som forteller om innholdet i den seks sider lange rapporten. Den tegner et dystert bilde av arbeidsforholdene for de ansatte i Arbeiderpartiets stortingsgruppe og partikontor på Youngstorget i Oslo under valgkampen.

Begrepet «fryktbasert ledelse» brukes til å beskrive hvordan nestleder Trond Giske har ledet partiets valgkampapparat på. Ansatte rådgivere skal på nær daglig basis ha brutt ut i gråt over arbeidsforholdene, ifølge rapporten, som kalles «Klubbens evaluering». Den er oversendt partileder Jonas Gahr Støre av klubbleder Ingunn Yssen.

Nestleder Giske ikke besvart gjentatte henvendelser fra VG. Støre skriver følgende i en SMS: «Klubben har formidlet tilbakemeldinger fra ansatte med negative erfaringer i valgkampen. Det er tilbakemeldinger ledelsen og jeg tar på alvor. I samarbeid med de ansattes representanter arbeider vi med å skape tillit og godt samarbeid i den nye stortingsgruppen».

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken