– Man kan jo bare spekulere i hvilke avtaler som er gjort

LETTET: Ellinor Nilsen (nærmest) var lettet og glad over at dagen i går kom og konstitueringen ble gjort. Foto: Oddgeir Isaksen

LETTET: Ellinor Nilsen (nærmest) var lettet og glad over at dagen i går kom og konstitueringen ble gjort. Foto: Oddgeir Isaksen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Noe stemmer ikke, sier opposisjonsleder Ronny Berg.

DEL

Prøv Nordlys+ gratis hele uke 49. Trykk her!

Opposisjonen i Alta kommune reagerte nylig i Formannsskapet med å fremme mindretallsanke da Ellinor Nilsen ble fremmet som leder av Stiftelsen Utleieboliger, skriver iFinnmark.

Nilsen brøt like før konstitueringen i Alta ut av Frp og sørget for at Ap, SV, MDG og KrF sikret seg flertall i Alta kommune.

Avviser ikke takk for sist

Opposisjonsleder Ronny Berg (Frp) avviser ikke at dette kan være et takk for sist til Ellinor, som har fått hard medfart av partifeller i sosiale medier etter Frp-exiten. Det har blant annet vært antydninger om «sølvpenger» fra sentrale partifolk i Frp.

– Når hun nå fremmes som leder, kan man jo spekulere i hvorvidt dette var avtalt på forhånd. Hun sa jo at hun var skuffet over å kun bli nestleder i vår kabal, sier Berg.

Med mindretallsanken, blir saken oversendt til kommunestyret. Der har de blå planer om å få gjennomført en habilitetsvurdering. Dersom det kommer til en habilitetsvurdering i kommunestyret, må Nilsen fratre under behandlingen av hennes habilitet, og da vil Frp kunne få inn sin vara.

– Det er et spørsmål om hvordan allmenheten oppfatter dette. Det er et avsnitt i forvaltningsloven som gjør det klart at man skal fratre under vurdering av egen habilitet, og så skal det komme inn vara dersom vara kan innkalles uten unødig kostnad, sier Berg og varsler at man har vara klar.

– Noe stemmer ikke

– Er dette et takk for sist til Ellinor Nilsen?

– Dette er en sak vi har vært opptatt av siden 19. oktober, sier Berg og legger til:

– Det er noe som ikke stemmer i denne saken.

Han legger ikke skjul på at han har mistanke om at det ligger noe bak som de ikke har fått kjennskap til.

– Vi var uenige i at hun skulle velges. Det er omstridt, men likevel valgte posisjonen å fremme dette. Da lurer man jo på hvilken avtale som ligger til grunn, sier Frp-politikeren.

– Glødende engasjert

Gruppeleder for Ap, Ole Steinar Østlyngen, avviser at det foreligger noen avtale om at Nilsen skal få dette vervet.

– Jeg har aldri hørt noe om noen avtale rundt vervet. Kommer det andre gode kandidater som har stått på i mange år for denne gruppen, så skal vi vurdere det, sier Østlyngen.

Han påpeker at årshonoraret er beskjedne 30.000 kroner for vervet, og at det dermed ikke er noen motivasjon.

– Jeg er glad for at Ellinor Nilsen er villig til å ta på seg vervet. Hun er glødende engasjert i denne saken og det har hun vært i mange år, sier han.

Ellinor Nilsen sier til iFinnmark at hun ikke kan kommentere saken da opplysningene er nye for henne.

Artikkeltags