Politiet reagerer på vitners atferd etter dødsulykke i Grønnegata: – Respektløst

OMKOM: En eldre kvinne omkom etter at hun havnet i klem under en lastebil i Tromsø sentrum forrige uke. Politiet reagerer på vitners atferd etter hendelsen. Foto: Ivan Ortegon

OMKOM: En eldre kvinne omkom etter at hun havnet i klem under en lastebil i Tromsø sentrum forrige uke. Politiet reagerer på vitners atferd etter hendelsen. Foto: Ivan Ortegon

Artikkelen er over 1 år gammel

Mange tok bilder og video fra ulykkesstedet. Mangel på sunt folkevett, sier politiet.

DEL

Forrige uke døde en kvinnelig fotgjenger i en ulykke i Grønnegata i Tromsø. Mange var vitne til ulykken, som skjedde på ettermiddagen i en av Tromsø sentrums travleste kryss.

Politiet i Tromsø reagerer nå på opptredenen til flere av vitnene på ulykkesstedet, skriver NRK Troms. Ifølge trafikkoordinator ved Troms politidistrikt, Yngve Widding, var halvparten av vitnene til ulykken mest opptatt av å ta bilder og video av hendelsen.

På et punkt tok politiet seg inn i et bygg med vindu ut mot ulykken for å be folk legge fra seg mobiltelefonen.

– Det er helt vanlig at folk på byen i helgene tar selfies mens vi forsøker å hjelpe folk som har falt om eller har behov for førstehjelp. Sånn har det blitt. Men når det gjelder ulykken i Grønnegata klarer jeg ikke å forstå hvorfor de filmer. Det må være mangel på sunt folkevett. Det er respektløst overfor den tilskadekomne, sier Widding til NRK Troms.

Problemet er langt fra nytt. I 2016 tok en ambulansearbeider i Tromsø et oppgjør med skuelystnes mobilbruk.

«Istedenfor å være til bry, kan du selv hjelpe. Fortell personen som har vondt i brystet at hjelpen er på vei. Tilby jakken din til personen som har falt på isen. Legg personen som har drukket for mye i sideleie. Men vær så snill: Legg vekk telefonen etter at du har varslet. Vær et medmenneske», skrev han i et innlegg på Nordnorsk debatt.

– Det er nesten gått så langt at folk tar opp kamera før de sjekker om personen trenger hjelp, sa klinikktillitsvalgt for ambulansepersonellet, Finn Olav Lind, til Nordlys den gang.

Artikkeltags