13 personer er siktet for å ha innført og/eller distribuert betydelige mengder hasj til Tromsø.

Saken, som ble omtalt av Nordlys tidligere denne uka, omtales som en opprulling av et større narkotikanettverk. Leder av politiet i Tromsøs etterforskning, Yngve Myrvoll, uttrykte stor tilfredshet med siktelsene i saken.

Han forklarer at saken har vært jobbet med over lang tid.

Gjennombruddet kom imidlertid sent i sommer. Beslag førte politiet til det de mener er hovedmannen bak narkotikanettverket, en tromsøværing som i flere år har bodd i Spania.

UP gjorde beslag i sommer

Det er gjort tre beslag i saken. Ett ble gjort av UP på Setermoen i slutten av august i år. En mann i 60-årene ble om natten stoppet av en patrulje. I kontrollen fant politiet om lag 20 kilo hasj.

– Han ble stoppet av en patrulje natt til mandag og det ble gjort beslag i bilen hans. Han har forklart seg om dette, opplyste politiadvokat Vegard Hermann Tobiassen i Troms politidistrikt til Nordlys den gang.

Mannen ble varetektsfengslet, men er senere løslatt.

Den 48 år gamle antatte hovedmannen ble pågrepet 2. november og sitter nå varetektsfengslet i Spania.

– Det pågår en utleveringsprosess. Han kommer opprinnelig fra Tromsø, sa Myrvoll på politiets pressekonferanse.

Han sier de nå jobber for å reise ned til Spania for å gjøre avhør av ham.

– Betydelig beslag av kontanter

Politiet mener hasjen, som politiet har beslaglagt flere titalls kilo av, opprinnelig kom inn i Europa fra Marokko. Narkotikaen ble så fraktet videre fra Spania til Østlandet, før det ble sendt nordover til Tromsø.

Politiet har gjort det de omtaler som tre hovedbeslag i saken. To av beslagene er gjort i biler som transporterte hasjen nordover, mens det er gjort ett beslag av et depot i Tromsø, ifølge politiet.

– Det er gjort et betydelig beslag av kontanter, forklarte også Myrvoll.

– Kan utvides

Totalt 13 personer er siktet i saken. Åtte av disse er nå varetektsfengslet. Totalt har elleve av de 13 på et tidspunkt vært varetektsfengslet.

– Siktelsene kan utvides, påpeker etterforskningsleder Myrvoll.

– Vi har fått god bistand fra andre politidistrikt

Oversikt over de involverte:

Mann i 40-årene:

Antatt hovedmann fra Tromsø, nå bosatt i Spania. Mistenkes for over tid å ha styrt nettverket og forsynt Nord-Norge med store mengder narkotika over tid. Pågrepet i Spania og begjært utlevert til Norge.

Mann i 60-årene:

Mistenkes for å ha vært transportør av penger og narkotika nord-sør i Norge.

Mann i 40-årene:

Mistenkes for å ha hatt en sentral rolle ifm. distribusjonen og organiseringen i Norge, samt transporter av kontanter og narkotika.

Mann i 40-årene:

Mistenkes for å ha hatt en sentral rolle i det lokale distribusjonsleddet i Tromsø. Antas å ha distribuert og solgt store mengder narkotika i Tromsø på vegne av nettverket.

Mann i 50-årene:

Mistenkes for å ha vært sentral i det lokale distribusjonsleddet i Tromsø. Antas å ha distribuert og solgt store mengder narkotika i Tromsø på vegne av nettverket.

Mann i 30-årene:

Mistenkes for å ha hatt en viktig rolle for nettverket ifm. distribusjon fra østlandet og nordover. Antas å ha vært et avgjørende bindeledd på Østlandet før narkotikaen ble fraktet til Nord-Norge.

Mann i 30-årene:

Mistenkes for å ha hatt en viktig rolle for nettverket ifm. distribusjon fra Østlandet og nordover. Antas å ha vært et avgjørende bindeledd på Østlandet før narkotikaen ble fraktet til Nord-Norge.

Mann i 40-årene:

Mistenkes for å ha hatt en sentral rolle i salgsleddet i Tromsø-området over lang tid.

Mann i 30-årene:

Mistenkes for å ha hatt en rolle i salgsleddet i Nord-Norge.

Mann i 50-årene:

Mistenkes for å ha lagt til rette for nettverket ved å blant annet håndtere depot for narkotika.

Kvinne i 40-årene:

Mistenktes for å ha medvirket til distribusjon og salg av narkotika i Tromsø-området.

Mann i 20-årene:

Mistenkes for å ha medvirket til distribusjon av narkotika i Tromsø-området.

Mann i 30-årene:

Mistenkes for å være en underselger i Tromsø-området.