Politiet har frigitt navnet på omkommet 79-åring

I samråd med familien har politiet gått ut med navnet til den omkomne mannen i Kautokeino. 

DEL

(iFinnmark) Det var Isak Johansen Eira (79) som omkom i snøscooterylukken søndag.

– Vi har vært i kontakt med familien, som samtykker til at vi frigir navnet hans, sier politioverbetjent i Finnmark politidistrikt, Svein-Tore Nilsen.

Det var søndag kveld at politiet satte i gang søk søndag kveld etter 79-åringen fra Kautokeino. Det var tidlig antatt at han hadde gått gjennom isen på Kautokeinoelva.

Krysset elva på snøscooter

Like før midnatt meldte politiet at mannen er funnet omkommet, og at det var det funnet et scooterspor som førte ut i et råk på elva.

– Vi vet nå at han forsøkte å krysse elva med scooter. Denne ble lokalisert i elva, og er nå hentet opp på land, sier Nilsen.

Politioverbetjenten oppfordrer til varsomhet rundt vann og elver i tiden fremover. Han sier at selv om isen virker tykk så er det ikke sikkert den er slik alle steder.

– Og dette var en erfaren mann med begge beina godt plantet i reindriften, så dette var uten tvil en tragisk ulykke, sier Nilsen.

Identifisert på stedet

Dykkere fra brannvesenet i Alta, ambulansepersonell og mannskaper fra politiet ble kalt ut til stedet, og det var brannmannskap som oppdaget mannen i elva.

– Det ble brukt båt og dykkere for å komme frem til han, sier Nilsen.

Det var pårørende på stedet som identifiserte den 79 år gamle mannen.

Artikkeltags