Gå til sidens hovedinnhold

Politiet har frigitt navnet: Gísli (40) ble drept i Mehamn

Artikkelen er over 2 år gammel

Det var Gísli Thor Thorarinsson (40) som ble drept i Mehamn lørdag.

Gísli Thor Thorarinsson var fra Island, og kom til Gamvik kommune som fisker. Her jobbet han blant annet på fiskebruket Nordkyn Seafood, og stilte opp som dørvakt ved Arctic Hotel Mehamn etter behov.

Han hadde også egen båt, som Nordkyn Seafood bidro med finansieringshjelp til.

Oddvar Jenssen driver både Nordkyn Seafood og Arctic Hotel Mehamn, og har beskrevet Gísli som en som alltid stilte opp.

– Han var en mann som virkelig stilte opp. Det var et ansvarsfullt menneske, og han var forståelsesfull. Flink med folk var han også. Han var stille og rolig. Han var en kjernekar, sa han til iFinnmark søndag.

40-åringen ble funnet drept i huset han bodde i lørdag morgen. Seinere på dagen ble to personer pågrepet. Gísli Thor Thorarinsson halvbror, en 35 år gammel mann, er siktet for drapet, mens en 32 år gammel mann er siktet for medvirkning til drap. Også han er fra Island.

(Saken fortsetter under bildet.)

Politiet bekreftet mandag ettermiddag at samtlige pårørende er varslet.

– Politiet har ellers ikke noe spesielt nytt å meddele fra etterforskningen i Mehamn. Det er gjennomført en rekke vitneavhør, men det gjenstår fortsatt flere. Det vil også bli aktuelt å avhøre personer som befinner seg på Island, opplyser politiet i samme pressemelding.

De opplyser også at tekniske undersøkelser pågår fortsatt. Tre kriminalteknikere fra Kripos kom til Mehamn søndag, og var da på befaring der mannen ble funnet drept. Mandag er de i gang med undersøkelsene sammen med lokale krimteknikere.

– Politiet foretar mandag en rundspørring i nabolaget i Mehamn om noen av naboene har sett eller hørt noe som kan være av interesse for politiet, opplyses det i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken