Politiet i Tromsø hadde mer enn nok å henge fingrene i nyttårsaften og natt til 1. januar. Politiets logg bærer preg av beruselse og ordensforstyrrelser natten gjennom.

– Det har vært mye fyll og spetakkel, ja. I et koronaperspektiv kan vi si at det har kommet flere meldinger om ansamlinger som har vært, eller i alle fall ser ut til å ha vært, bestående av for mange mennesker. Men vi har ikke hatt kapasitet til å gjøre noe med det, sier operasjonsleder Per Arve Aas i Troms politidistrikt.

Prioriteringer

Politiet har måtte prioritere sine oppdrag natten gjennom.

– Da har vi prioritert ordensforstyrrelser, både privat og på offentlig sted, og en del voldshendelser, sier Aas.

– Når roet det seg?

– Vel, jeg kom på kvart på sju, og vi har kjørt ut på forskjellige oppdrag frem til ... Tja, rundt en time siden, sier Aas, når klokka viser ti på formiddagen.

Nattens vaktlag har altså hatt mer enn nok å holde på med.

– Operasjonslederen som gikk av, sa at det hadde vært som en normal nyttårsaften, egentlig. Kanskje ikke så mange store folkeansamlinger – men det trengs jo bare to personer for å slåss, for å si det sånn, sier Aas.

Forventninger

Koronaviruset ser altså ikke ut til å ha lagt voldsomme dempere på feiringen av det nye året.

– Hadde dere forventet at det skulle være roligere?

– Nja, det er litt vanskelig å svare på. Folk forventer forskjellige ting. Men kanskje litt roligere? Men folk vil jo feste. Jeg vet ikke helt. det har vært mer enn nok å gjøre, i alle fall.