Politiet etterforsker ung jentes død: – Det er ingen mistenkte i saken

Politiet etterforsker omstendighetene etter at en ung kvinne i slutten av tenårene døde i Berlevåg søndag.

DEL

(iFinnmark) – Det er ingen mistenkte i saken. Dødsfall som skjer brått og uventet etterforskes av politiet for å avklare omstendighetene rundt det,

svarer politiadvokat Marit Valan i Finnmark politidistrikt til iFinnmark.

Det skjer etter direkte spørsmål fra iFinnmark om denne saken behandles som «mistenkelig dødsfall» og om politiet eventuelt har noen mistenkte i saken.

Valan bekrefter videre etter iFinnmarks spørsmål at helsepersonell forsøkte å gi livreddende førstehjelp på stedet til kvinnen som er født i 2000, men kvinnen ble senere erklært død.

Politiet opplyste i en pressemelding tidligere mandag at politiets videre undersøkelser har til hensikt å belyse alle relevante forhold knyttet til dødsfallet, først og fremst i form av avhør av vitner.

– I påvente av at vi mottar foreløpig obduksjonsrapport kan vi ikke si noe mer om hva som er årsaken til dødsfallet, uttalte Valan på vegne av politiet.

Den unge kvinne døde i Berlevåg søndag morgen. Nå ønsker politiet å finne ut hva som var dødsårsaken.

Den avdøde vil bli sendt til obduksjon, skriver politiet i pressemeldingen.

– Inntil det foreligger en obduksjonsrapport er det for tidlig å si noe mer rundt dødsårsaken. Vi har startet en bred taktisk og teknisk etterforskning og har blant annet avhørt vitner som var til stedet før kvinnen døde, sier politiadvokat Marit Valan i Finnmark politidistrikt.

Politiet forventer at en foreløpig obduksjonsrapport vil kunne være klar i løpet av en ukes tid.

LES OGSÅ: Ung kvinne døde: – En person som mange kjente godt, og dermed er det mange som naturligvis bærer preg av hendelsen

Tar vare på de berørte

Søndag kveld fortalte rådmann Jørgen Holten Jørgensen at samfunnet i Berlevåg er i sorg etter dødsfallet.

– Berlevåg er en plass hvor de aller fleste kjenner de aller fleste, og dette er en person som mange kjente godt og dermed er det mange som naturligvis bærer preg av hendelsen. Vi skal gjøre vårt for å ta vare på familien, venner og andre pårørende i tiden som kommer, sa han.

Kommunen åpnet kommunestyresalen for dem som hadde behov for å samles søndag.

Mandag formiddag gikk også rådmannen ut i iFinnmark, og advarte mot ryktespredningen som nå skjer i saken.

Holder kirken åpen

Mandag morgen åpnet Berlevåg kirke dørene, og holder åpent utover dagen.

– Vi ønsker rett og slett å gi et tilbud hvor man kan komme til kirka vår. Bare for å være her, og for å være til stede. Tenne et lys, be eller tenke. Vi har tent lys, og stemningen er nedstemt. Dette går inn på de unge, sa kirkeverge Jan Einar Straumsnes til iFinnmark mandag morgen.

LES OGSÅ: Åpen kirke etter dødsfallet: – Dette går inn på de unge

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken