Det begynte med en eldre lastebil som ble ødelagt av brann natt til 23.august. Bilen sto utendørs på en eiendom på Gullhav i Målselv, og brannen skal ha blitt oppdaget av eieren selv da han skulle gå og legge seg.

Den 7.september ble et eldre trehus totalskadet i brann. Dette huset ligger om lag seks kilometer unna eiendommen med lastebilen. Brannen i det ubebodde huset startet seint om kvelden.

Den tredje brannen var 26.september, altså sist lørdag kveld, da en garasje gikk opp i flammer etter en eksplosjonsartet brann. Garasjebrannen var på samme adresse som lastebilbrannen.

- Folk er bekymret

Innsatsleder Tom Erik Tvenge i brannvesenet i Målselv sier det på ingen måte er vanlig med tre brannutrykninger til samme område på så kort tid.

- Dette er påfallende mange branner. Vi har normalt ikke tre branner på en måned i hele Målselv, og i hvert fall ikke i samme område. Folk er bekymret der nede, og synes at det er ekkelt, sier han.

- Hvilke tanker gjør du deg om disse brannene?

- Det vil jeg ikke uttale meg om. Det er politiet som etterforsker. Men jeg håper det blir rolig nå og ikke flere utrykninger, sier han.

Leder Tove Sjøgren Nordli i ungdomslaget U/L Framsyn sier lokalfolk naturlig nok prater om saken.

- Folk blir bekymret når dette skjer gang på gang, men vi regner med at politiet finner ut av dette, sier hun.

Hevder det er påsatt

Mannen som bor på eiendommen der lastebilen og garasjen brant mener begge brannene må være påsatt.

- Dette er ildspåsettelse, ingen tvil om det. Det er jeg 99,9 prosent sikker på, sier han til Nordlys.

Mannen sier han har informert politiet om sine mistanker, og at han håper sakene snart blir oppklart. Han gir også uttrykk for at han er bekymret for at det skal skje flere ildspåsettelser om ikke politiet løser saken.

Etterforsker mulig sammenheng

Politioverbetjent Katrine Grimnes i Midt-Troms lensmannsdistrikt sier at alle tre brannene er under etterforskning.

- En hypotese er at det er en sammenheng her, men jeg kan ikke kommentere dette nærmere nå, sier hun.

- Har du forståelse for at folk i området er bekymret?

- Ja, når det i løpet av kort tid er tre branner på et relativt lite område, så skjønner jeg godt at folk er bekymret. Jeg oppfordrer dem til å ta kontakt med oss hvis de har tips eller vet noe.

- Har folk grunn til å være ekstra på vakt nå?

- Vi har ikke noe som tilsier at det går en pyroman løs, men vi etterforsker sakene og henstiller til folk om å være oppmerksomme, sier Katrine Grimnes.