Fire personer er varetektsfengslet etter at de er tatt for omfattende tyveri av brukte dekk. Dekkforhandlere i både Nordland og Troms har meldt om tyverier.

De siktede har forklart at de har gjort dette på bestilling fra bakmenn, en i Latvia og en bosatt i Kjøpsvik. Politiet har også funnet at store pengesummer har gått ut av Norge.

– De siktede erkjenner i stor grad at de har vært rundt og hentet dekk, men etter eget utsagn har det vært på lovlig vis. Vi har derimot vært i kontakt med dekkforhandlere som ikke sier seg enig i den oppfatningen, sier politiadvokat Bent Strand i Troms politidistrikt.

Etter det politiet har bragt på det rene, har det vært brukt en rekke kjøretøyer i operasjonen. I fengslingskjennelsen omtales de involverte som mobile organiserte kriminelle, der bakmenn har finansiert opphold, drivstoff og kjøretøy for de siktede.

– Vi jobber nå med å kartlegge hvilke ruter de har hatt. Dersom noen er utsatt for tyveri av dekk, vil vi gjerne få beskjed om det, slik at vi kan sjekke ut det har sammenheng med denne saken, sier Strand.