Gå til sidens hovedinnhold

Politiet ber deg være obs på dette

Artikkelen er over 5 år gammel

...Ellers vil det svi.

Stadig flere bøtelegges eller mister sertifikatet som følge av feil trafikkadferd. Det bekymrer sjef for Utrykningspolitiet i Troms og Finnmark, Geir Marthinsen

Statistikk fra Utrykningspolitiet i Troms og Finnmark, viste nemlig en dobling av førerkortbeslag som følge av adferd - fra ni til 18 - første halvår i fjor kontra i år. Herunder ligger avstand til foranliggende bil, farlig forbikjøring og mobilbruk.

Det skriver iFinnmark.

- Dette er livsfarlig

- Flere har mistet førerkortet på grunn av for kort avstand til bilen foran. Dette er sjåfører vi har stoppet ved bruk av sivil politibil med kameraovervåking. I tillegg er det mange som lar fokuset gå til mobilen eller nettbrettet. Dette er livsfarlig. Et lite uoppmerksomt øyeblikk kan være nok til at det skjer en alvorlig ulykke, avslutter Marthinsen. 

UP-sjefen merker en endring i trafikkadferden. For selv om UP merker mye flott kjøring, er det fremdeles mange som ikke bruker hodet i trafikken - eller bruker det feil.

- Ikke kok over

Og at det kan være lett å hisse seg opp bak rattet - spesielt i sommermånedene med uttallige nysgjerrige utenlandske bobilsjåfører med dårlig fartsbedømmelse og tunnelsyn på veien - er det ingen tvil om. 

- De som kjører sakte har selvfølgelig et ansvar med å slippe de andre forbi, det være seg de som kjører traktor eller bobil. Og det er ingen tvil om at de kan skape mange farlige situasjoner. Men det er likevel de som foretar forbikjøringen som har ansvaret - hissig eller ikke, sier sjef for Utrykningspolitiet i Troms og Finnmark, Geir Marthinsen til iFinnmark.

- Jeg vil derfor be alle vise litt storsinn med tanke på bobiler i lav fart. De synes nok det er mye spennende å se langs veien og har et nytt lands trafikkregler å forholde seg til. Dessuten vil vi jo ha turister i Norge. Så, ikke bli sint på bobilsjåførene. Beregn heller litt ekstra tid når du skal ut og kjøre.

Kommentarer til denne saken