Politiet avsluttet to private fester – anmelder 26 deltakere

Skal ha brutt lokale forskrifter om forebygging av koronasmitte.

DEL

De nye smittevernreglene beskriver hvor mange som har lov til å samle seg på private arrangementer, men det er ikke alle som følger retningslinjene, melder politiet.

Natt til lørdag måtte de nemlig avslutte to private fester i nærheten av Tromsø sentrum. Festene hadde henholdsvis elleve og 15 deltakere. Det er brudd på de lokale forskriftene om forebygging av koronasmitte, som sier at det kun er anledning til å ha ti deltakere på private arrangementer.

Festbråk og trafikk

Både deltakere og arrangører – i alt 26 personer – er dermed anmeldt. Hva slags reaksjon de kan vente seg, er foreløpig uklart.

– Det må vi nesten se på. Nå er saken under etterforskning. Til syvende og sist er opp til en av politijuristene her, sier Rune Nilsen, operasjonsleder i Troms politidistrikt.

Han forklarer at politiet rykket ut etter melding om festbråk, støy og mye trafikk inn og ut av de aktuelle adressene. Deltakerne var forholdsvis unge folk, men over 18 år gamle.

– Roen fikk herske igjen etter at vi dro derfra, kommenterer Nilsen.

Færre meldinger

Videre forteller han at det har vært få meldinger om festligheter til politiet de siste helgene, sammenlignet med tidligere i høst.

– Med det smittetrykket vi har hatt, skjønner folk at de må ta det på alvor. Det er selvfølgelig noen som ikke klarer å forholde seg til reglene, men jevnt over er vi godt fornøyd med lite festing, sier Nilsen.

Artikkeltags