Gå til sidens hovedinnhold

Bevæpnet politi aksjonerte mot bolighus - mann pågrepet

Artikkelen er over 5 år gammel

I flere timer omringet bevæpnet politi et hus i Nordreisa, før en mann til slutt ble pågrepet. I mellomtiden fikk naboer beskjed om å holde seg inne og låse dørene.

Bestill Nordlys+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold.

SØRKJOSEN/TROMSØ (Nordlys): Torsdag ettermiddag gikk politiet til væpnet aksjon mot en enebolig i Sørkjosen i Nordreisa kommune.

Det opplyser operasjonsleder Ørjan Hole i Troms politidistrikt overfor Nordlys.

- Jeg kan bekrefte at vi har en aksjon med bevæpnet politi mot et bolighus, sier Hole like før klokken 17.30.

Ekstra mannskap fra Tromsø

Like etter klokken 21.30 melder politiet at en person er pågrepet. Pågripelsen beskrives som udramatisk og den væpnede aksjonen er avsluttet.

Hole opplyste torsdag ettermiddag til politiet ønsket å komme i kontakt med en mann i tilknytning en straffesak. Det var startskuddet for en politiaksjon som varte i flere timer.

- Vi antar at han har gjort en straffbar handling som gjør at politiet må komme i kontakt med ham, sa Hole torsdag ettermiddag.

Politiet sperret av et stort område rundt eneboligen og naboer fikk beskjed om å låse dører, lukke vinduer og holde seg innendørs, får Nordlys opplyst.

Like før klokken 20.30 landet et helikopter på flyplassen i Sørkjosen og ytterligere politifolk og hunder ankom stedet, opplyser Nordlys' reporter Ola Solvang.

Operasjonsleder Hole bekrefter at politiet så seg nødt til å kalle inn ekstra mannskap fra Tromsø. Ambulanser sto også i beredskap.

Saken fortsetter under bildet.

Befant seg i boligen

Mannen befant seg inne i boligen mens politiet tok oppstilling utenfor. I lang tid forsøkte de få ham i tale, uten å lyktes. Mannen var alene i boligen.

- Vi har forsøkt å komme i kontakt med ham, men har ikke lyktes så langt, sa Hole til Nordlys torsdag kveld.

Årsaken at de valgte å bevæpne, var at politiet mistenkte at mannen var i besittelse av våpen.

Nordlys kjenner til at mannen ble observert utenfor boligen torsdag ettermiddag. Politiets aksjon ble igangsatt på bakgrunn av tips.

Kjent for politiet fra før

Politiet er foreløpig tilbakeholdne med å kommentere hva slags straffbar handling de mistenker mannen for å ha begått. Heller ikke etter pågripelsen ønsker de å gå nærmere inn på dette.

Hole kan imidlertid bekrefte at mannen er kjent for dem fra tidligere.

Heller ikke Øistein Nilsen, regionlensmann i Nordreisa og Kvænangen, ønsker å si noe om bakgrunnen for aksjonen og henviser til politiets operasjonssentral.

 

TIPS OSSTLF 77610500 SMS/MMS 2470 kode NORDLYS Epost tips@nordlys.no

Kommentarer til denne saken