BREKKVASSELV: En semitrailer kjørte av E6 på Kjelmoen og havnet i Tunnsjøelva i Namsskogan tirsdag morgen. Brannvesen og politi ble sendt til stedet.

Saken ble først omtalt av Namdalsavisa.

To personer reddet seg ut

- Det var to personer i semitraileren. De hadde kommet seg ut, og ble stående oppå traileren midt uti elva. De klarte etter hvert å komme seg til land. De skal være uskadd, sier operasjonsleder Johnny Olsen i Nord-Trøndelag politidistrikt.

De to har fått komme inn i et hus på stedet, der de får varmet seg etter den dramatiske utforkjøringen.

Politiet har nå snakket med sjåføren i 50-åra. Han har forklart at det ene hjulsettet kom utfor vegkanten. Han prøvde å rette opp - uten hell, og det bar utfor vegen. Bilen veltet nedover skråningen ned til elva, og halve kjøretøyet gikk i elva.

Johnny Olsen mener at spor på stedet  bekrefter sjåførens forklaring. Passasjeren, en mann i 40-åra, sov da utforkjøringen skjedde og har ikke kunnet kaste lys over hva som skjedde forut for ulykka.

Hadde hentet fiskenot

- Semitraileren tilhører et Tromsø-firma. De hadde vært sørpå og hentet ei fiskenot, og var på veg nordover igjen. De to i bilen må nå komme seg heim på annen måte, sier Olsen.

Utforkjøringa har foreløpig ikke vært til hinder for påsketrafikken på E6.

- Vi må på et eller annet tidspunkt få traileren opp av elva, og da vil nok bilbergingen merkes også hos andre trafilkkanter langs E6, mener Olsen.

Bilbergingsfirma er nå på veg til Trones. Når de er framme vil det bli tatt stilling til hvor mye arbeid det er å få semitraileren opp på fast grunn igjen, og når arbeidet skal startes.