Mannen som ble meldt savnet etter et funn av en ryggsekk på Tromsdalstinden er nå funnet. Han ble funnet på Skarvassbu lørdag kveld rundt klokken 18. - Det ble foretatt legesjekk og personen ble etter hvert dimittert, sier vakthavende ved Troms politidistrikt, Øyvind Gundersen til iTromsø.

Bakgrunn

Fem hundeekvipasjer deltok i søket etter en mann i Tromsdalen fredag. Saken har status som en savnet-sak, og har vært etterforsket siden torsdag.

- Vi fant ryggsekken hans på Tromsdalstinden på onsdag. Siden har vi gjort videre etterforskning i saken, og sjekket kontoutskrifter og mobilspor, i tillegg til å snakke med venner og bekjente. Men det er ingen som har sett ham siden onsdag. Derfor har vi nå besluttet å lete etter ham i Tromsdalen igjen, sier operasjonsleder Øyvind Gundersen ved Troms politidistrikt.

Funnet på 600-700 meter

Det var iTromsø som først omtalte at letingen har blitt gjenopptatt. Politiet var første gang på utkikk etter mannen torsdag.

Til Nordlys opplyser Gundersen at ryggsekken ble funnet på mellom 600 og 700 meters høyde på sommerruta til Tromsdalstinden.

- Det var godt over tregrensa.

Kan være andre steder

Tåke vanskeliggjør søkene.

- Det er mye tåke ute, og derfor går vi med hundeekvipasjer med sikkerhetspersonell. Det er det eneste som duger nå.

Politiet utelukker ikke at mannen kan befinne seg andre steder.

- Tromsdalen er kun en av flere muligheter, men i og med at sekken ble funnet der er det der vi må starte søket, sier Gundersen.