Nå går Sæverud for seks nye år

SØKER PÅ NYTT: Nåværende politimester i Troms, Ole B. Sæverud, går nå for seks nye år i jobben.

SØKER PÅ NYTT: Nåværende politimester i Troms, Ole B. Sæverud, går nå for seks nye år i jobben. Foto:

Politimesteren i Troms har søkt om nytt åremål.

DEL

Tidligere statsadvokat og politiadvokat, Ole B. Sæverud, har nå søkt om et nytt åremål etter seks år som politimester i Troms. Det opplyste han sine ansatte om mandag morgen, da søknadsfristen gikk ut.

Det var iTromsø som først omtalte saken.

Nærpolitireformen trådte i kraft 1. januar 2016, og Sæverud legger den til grunn for sin motivasjon til å fortsette videre i jobben, etter at hans første åremålsperiode går ut 30. juni.

– Vi har fått til veldig mye i reformen, men jeg vil ikke bare være med på å bygge opp det nye politidistriktet – jeg vil være med på å få det til å virke også. Jeg håper derfor at jeg får fortsette som politimester, sier Sæverud til iTromsø. Videre forteller han om de fremtidige satsingsområdene, dersom han forblir politimester:

– Satsingsområder fremover vil være etterretning og digitalt politiarbeid. Samfunnet forandrer seg veldig og verden er i ferd med å bli mer og mer digital. Vi er nødt til å forstå både hvordan kriminalitetstyper som er i samfunnet og mer om hvordan det kan utvikle seg i årene som kommer, sier Sæverud.

Hvor mange søkere det er på listen, vil Politidirektoratet ha klart for seg i løpet av denne eller neste uke.

Artikkeltags