Ble stemplet som møkkamann av kjendiskomiker. Nå slår Hans Møllebakken tilbake med ei klar utfordring til Sigrid Bonde Tusvik

UTFORDRING: Politisjef Hans Møllebakken setter ikke pris på å bli stempler som møkkamann.

UTFORDRING: Politisjef Hans Møllebakken setter ikke pris på å bli stempler som møkkamann.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

I en meningsytring i Dagsavisen (Ekstern lenke) i forrige uke ble politiinspektør i Kirkenes, Hans Møllebakken, stemplet som en møkkamann av komiker og spaltist Sigrid Bonde Tusvik. Bakgrunnen for dette er en uttalelse Møllebakken kom med angående flyktninger som kommer over grensa fra Russland.

«Vi har gått en runde med oss selv og regelverket, og vi kommer fra nå av til å opprette straffesak på sjåførene som bringer de over grensa.»

Dette var uttalelsen Tusvik reagerte sterkt på, og bakgrunnen for at hun stemplet han som Møkkamann. Men nå slår Møllebakken tilbake. Stemplet har nemlig falt han tungt for brystet.

Møkkamann

I et leserinnlegg sendt til Nordlys, sier han at politiet ikke handler for å være ond.

– Kjære Sigrid Bonde Tusvik, vår jobb er å håndheve loven, se til at disse hardt prøvede menneskene på vei til Norge ikke blir utnyttet av mafia, menneske-, narkotika smuglere og kalde kyniske mennesker. Tro meg, dette vet jeg mer om enn deg. Elementene er der. Derfor kjære Sigrid, følger vi våre retningslinjer, ikke for å være ond.

Kunnskapsløs

Møllebakken sier også at han opplever komikeren som kunnskapsløs om hva som skjer i Kirkenes.

– Derfor blir treffprosenten deretter. Jeg liker ikke å bli kalt møkkamann på internett. Det ville sikkert ikke du heller.

Møllebakken forsøkte å få slettet innlegget fra Dagsavisens nettsider, men redaktøren nektet. Møllebakken innrømmer at det var et feilgrep å forsøke å påvirke redaktøren på denne måten.

– At man forsøker å få folkeskikken på hjul igjen ved å få administrator til å slette innlegget er vel en naturlig reaksjon. Spesielt når det er tuftet på problemstillinger som handler om Russland. Men la det ligge, jeg kan også gjøre feil i en slik stund.

LES OGSÅ: Komiker kalte politisjef «møkkamann». Nå vil han at hun skal slette innlegget

Nå utfordrer han komikeren til å vise et større engasjement enn bare upresis skarp skriving.

– Kanskje ser vi deg på stranda i Lesvos iløpet av høsten. Du er også invitert til Storskog for å se og lære av det som skjer. Det tror jeg du hadde vunnet på, sier Møllebakken.

Respekt

Sakens kjerne er at bilister på vei over fra Russland til Norge ved grensestasjonen på Storskog har latt flyktninger sitte på. Grenseavtalen mellom Norge og Russland tillater nemlig ikke grensepasseringer til fots.

– Norges Grensekommisær er utfordret av meg til å få avtale med russisk grensevakt om å la de få gå over grensen. Vi har observert en rekke tilfeller av sykkel ulykker på russisk side som ikke er forsvarlig. Sykkel over grensen er et russisk anliggende, sier Møllebakken.

Han sier at flyktninger som kommer inn i landet blir behandlet på en god og respektfull måte.

– Vi ønsker de velkommen til Norge, og gir de rettigheter som de har krav på. Dette får vi gode tilbakemeldinger på.

Upresis

Møllebakken forklarer at han er sterkt engasjert i arbeidet med flyktningene, og strømmen av disse som beveger seg gjennom Europa.

 – Jeg kom fredags kvelden hjem fra Athen etter et dagsmøte i Frontex der vi selvfølgelig forsøker å oppdatere oss på situasjonen. Den er svært uoversiktlig og vi får bare krysse fingrene på at politikerene finner en løsning.

Han reiser til Hellas i oktober. Der skal han være i fem uker som en del av operasjon Posiodon. Dette for å se og lære mer om det som skjer. Han skal også til Lesvos, øya hvor flyktninger kommer i land med gummibåter.

–  Jeg er nok like fortvilt over situasjonen som du er og forventer meg sterke inntrykk, sier han med klar retning mot Sigrid Bonde Tusvik.

Artikkeltags