Stakk av fra UP i Lavangsdalen: Biljakt på E8

PÅ LETING: Store politistyrker deltar i letingen etter bilen som stakk av fra UP i Lavangsdalen torsdag kveld. Her er en politipatrulje på Berg utenfor Tromsø tirsdag kveld.

PÅ LETING: Store politistyrker deltar i letingen etter bilen som stakk av fra UP i Lavangsdalen torsdag kveld. Her er en politipatrulje på Berg utenfor Tromsø tirsdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Store politistyrker ble torsdag kveld satt inn i jakten på en bilfører som stakk av fra UP i Lavangsdalen. I forfølgelsen på E8 inn mot Tromsø ble bilen målt til 163 km/t i 90-sonen.

Den fortsatte i høy fart inn i 60-sonen i Ramfjord.

Ekstrem fart

Politiet avblåste etter hvert forfølgelsen, og etablerte sperringer flere steder mellom Tromsø og Nordkjosbotn. På Berg utenfor Tromsø ble det lagt ut spikermatte i forsøk på å stanse den ville ferden.

- Farten var såpass ekstrem at vi valgte å holde avstand av hensyn til publikums sikkerhet, sier operasjonsleder i Troms politidistrikt, Karl Erik Thomassen.

POLITISPERRING: En politibil på Søndre Kaldslett på E8 inn mot Tromsø torsdag kveld.

POLITISPERRING: En politibil på Søndre Kaldslett på E8 inn mot Tromsø torsdag kveld. Foto:

Etterforskes

Politiet mener de har grunnlag for å mene hvem som kjørte bilen. Det dreier seg om en mann i 30-årene, som er kjent av politiet fra tidligere.

- Vi har opphevet sperrepostene vi hadde, men vi hadde en formening om hvem som var fører, og saken vil bli etterforsket, sier Thomassen.

Et vitne opplyser til Nordlys at han ble forbikjørt av bilen i høy fart på E8 i Lavangsdalen, med en sivil politibil hakk i hæl.

Politiet har etterlyst en burgunderrød ZE-registrert Toyota Carina, og bedt om tips fra publikum.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken